• BIST 8026.27
  • Altın 1923.087
  • Dolar 28.8712
  • Euro 31.4364
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Nijerya'nın Katsina eyaletinde sağlık merkezleri kullanılamaz hale geldi

Nijerya'nın Katsina eyaletinde artan güvenlik sorunları nedeniyle 70'e yakın sağlık merkezinin kapatıldığı bildirildi.
Nijerya'nın Katsina eyaletinde sağlık merkezleri kullanılamaz hale geldi

Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı (NPHCDA) Katsina Sekreteri Dr. Shamsudeen Yahaya, yaptığı açıklamada, eyalette artan silahlı saldırıları nedeniyle 69 sağlık merkezinin kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Batsari bölgesindeki sağlık merkezlerinin silahlı kişilerin tarafından tamamen yakıldığını aktaran Yahaya, "Bölgedeki sağlık tesislerinin çoğu zalimler tarafından ele geçirildi ve bu tür tesislerde bulunan güneş enerjili buzdolapları onlarına kullanımına dönüştürüldü" dedi.

Yahaya, eyalette bazı sağlık çalışanlarının da kaçırıldığını belirterek, etkilenen bölgelerdeki işçiler tarafından yeniden görevlendirme taleplerinin arttığını ifade etti.

Bölge, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Silahlı çeteler ise bu çatışmalardan yararlanarak saldırılar düzenliyor.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.