• BIST 14734.5
  • Altın 6204.71
  • Dolar 46.4089
  • Euro 53.2515
  • Lefkoşa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • Lefke 28 °C

Nijerya ile Çin arasında 60 milyon dolarlık güvenlik anlaşması

Nijerya'nın Kogi eyaleti hükümeti, güvenlik sorunlarıyla mücadele için Çin ile 60 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.
Nijerya ile Çin arasında 60 milyon dolarlık güvenlik anlaşması

Kogi Eyaleti Güvenlik Sorumlusu Abdulkareem Siyaka, yaptığı açıklamada, eyalette teröristler ve silahlı çete üyeleriyle mücadelede yüksek teknolojilerin kullanılması için Çin ile 60 milyon dolarlık anlaşma yaptığını belirtti.

Eyalette teknoloji kullanarak güvenlik sağlayacaklarını aktaran Siyaka, "Tüm eyaleti gerçek zamanlı, sanal, sesli ve görsel olarak haritaya koyacağız. Bu şekilde eyalette giren çıkan herkesi takibe alabileceğiz." dedi.

Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.