• BIST 13892.3
  • Altın 6698.95
  • Dolar 48.6364
  • Euro 56.1719
  • Lefkoşa 32 °C
  • Girne 30 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • Lefke 32 °C

Muş'tan deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor

Muş Belediyesi, 'Asrın felaketi' olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen etkilenen illere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Muş'tan deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor

Belediye Başkanı Feyat Asya, depremden en çok etkilenen illere arama kurtarma ekipleri, mobil ikram, cenaze yıkama araçları ve yardım malzemelerinin gönderildiğini söyledi.

Asya, "Deprem bölgelerine 12 iş makinemiz ve 36 personelimizin intikallerini sağlandık. Şu anda arazöz, vidanjör ve çöp toplama araçları olmak üzere 26 aracımızı gönderdik. Genel Merkezimiz ve koordinatör valilerinin bizlere bildirdiği ihtiyaca göre deprem bölgelerine intikallerini sağlayacağız" dedi."Günde ortalama 60 bin ekmek üretiyoruz"

Depremin ilk gününden itibaren halkın canla başla yardım etmeye çabalarına şahitlik ettiklerini belirten Asya, şöyle devam etti:

Yardım tırlarımızı aralıksız olarak ihtiyaca göre deprem bölgelerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Halk ekmek fabrikamız ilk günden itibaren satış noktalarını kapatıp, ortalama günde 60 bin ekmek üretimi yaparak deprem bölgesine sevkini yapıyor. Son iki gündür özellikle ısınma ihtiyacını giderecek odun ihtiyacını hem belediyemiz hem de halkımızın desteği ile toplayıp deprem bölgesine gönderiyoruz. Şu anda da 3 kamyonumuz yüklendi. Deprem bölgesindeki koordinatör valilerimizle irtibata geçerek, ihtiyaca göre ulaştırmaya çalışacağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için mezarlık işlemleri ve kefen ihtiyacını karşılayarak, defin işlemlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tabii herkesin seferber olduğu gibi şehrimizin insanları da bu anlamda gayret gösteriyor. Katkısı desteği ve gönül birliği olan herkese şahsim ve halkımız adına teşekkür ediyorum.

Depremden etkilenen vatandaşların Muş'a intikallerinin devam ettiğini de söyleyen Asya, "Bizimle temas sağlayan depremzedelerimizi kamu misafirhanelerimiz ve otellerimizde ağılıyoruz. Birçok vatandaşımız evlerini ya da apartlarının kapılarını açtı" dedi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu14 Eylül 2026 Pazartesi 15:03
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”14 Eylül 2026 Pazartesi 14:48
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.