• BIST 10950.09
  • Altın 5770.621
  • Dolar 42.5109
  • Euro 49.572
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Muş'ta 630 ton bal hasadı bekleniyor

Zengin florası ve doğal yaylaları nedeniyle arıcılar tarafından tercih edilen Muş’ta, 330 işletme tarafından 52 bin 636 kovanda yapılan bal hasadında 630 ton ürün bekleniyor.
Muş'ta 630 ton bal hasadı bekleniyor

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelerek 2 bin rakım üzerindeki dağlık alanları tercih eden arıcılar, kekik ve keven türü bitkilerin çiçeklerinden bal üretiyor.

Özel maskeler yardımıyla arıların içerisine giren arıcılar, arıları kovanlardan duman çıkaran körük yardımıyla uzaklaştırarak petekleri sağım için çadıra taşıyor. Burada peteklerdeki balları makine yardımıyla süzen üreticiler, elde ettikleri balları şişelere doldurarak satışa hazır hale getiriyor.

"Muş flora konusunda zengin bir yapıya sahiptir"

Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, özellikle yüksek yaylalarda şu anda bal hasadının başladığını söyledi.

Muş’un özellikle flora konusunda zengin bir yapıya sahip olduğunu anlatan Gün, "Hem meralarımızda hem de yaylalarımızda çeşitli bitkilerimiz bulunmaktadır. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki birçok arıcımız ilimizdeki zengin bitki çeşitliliğinden faydalanmaktadır. Şu anda ilimizde 52 bin 636 kovanımız, bununla iştigal eden 330 işletmemiz bulunmaktadır. Bu seneki flora ve uygun çiçeklemeden dolayı aldığımız veriler ve yapılan hasatta da üreticilerin verdiği bilgilere göre ortalama bir kovanda 12 kilogram bal elde edilmektedir. Bu yıl Muş’umuzda 630 ton bal üretimi beklemekteyiz. 2021 yılında 500 ton üretim elde edilmişti" dedi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.