• BIST 13434.87
  • Altın 6768.36
  • Dolar 48.6781
  • Euro 55.9576
  • Lefkoşa 34 °C
  • Girne 32 °C
  • Mağusa 33 °C
  • İskele 33 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • Lefke 34 °C

Memur zam oranı belli oldu mu? 2022 Memur zammı...

4 Temmuz Pazartesi günü haziran enflasyonunun açıklanmasıyla memurların zam oranı netleşecek. Yüzde 7 toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı maaşa yansıyacak.
Memur zam oranı belli oldu mu? 2022 Memur zammı...

Milyonlarca memur ve emeklisi gözünü yeni haftaya çevirdi. Pazartesi günü haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte yılın ikinci yarısında alınacak maaş artış oranı belirlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak.

Haziran ayı enflasyonuyla birlikte yılın ilk 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek ve memur ve emeklisinin maaşlarına yansıtılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın ve emekçilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak." dedi.

Ayrıca asgari ücretin artmasıyla birlikte yılbaşında devreye giren asgari ücret kadar gelirin vergi dışı kalması nedeniyle memur maaşlarına 300 lira ücret artışı yansımış olacak.

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, toplu sözleşmeden kaynaklı bu yılın ilk yarısında yüzde 7,5 zam alan devlet memurlarının yılın ikinci yarısında alacağı enflasyon farkı da belli olacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için temmuzda yüzde 7 zam verilecek.

Maaşlar hesaplara 8 Temmuz'da yatırılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almış olacak. 

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapıldı.

Haziran enflasyonu tahminleri

Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,44 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3 ve en yüksek yüzde 5,73 aralığında yer aldı.

Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 2,98 artış göstermişti. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 61,2'den yüzde 65,5'e yükseldi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”16 Eylül 2026 Çarşamba 14:58
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.