• BIST 13261.12
  • Altın 6738.61
  • Dolar 48.6673
  • Euro 55.9907
  • Lefkoşa 34 °C
  • Girne 31 °C
  • Mağusa 33 °C
  • İskele 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • Lefke 34 °C

Mardin'de kırsaldaki çocuklar için futbol kursu açıldı

Kızıltepe ilçesinde kırsal mahalledeki çocuklar için futbol kursu açıldı.
Mardin'de kırsaldaki çocuklar için futbol kursu açıldı

Kızıltepe Kaymakamlığı, Belediye ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle kırsal Dikmen Mahallesinde açılan futbol kursunda 6-15 yaş arasındaki çocuklar eğitim alıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam'ın talimatıyla açılan kursta 80 erkek çocuğa 2 antrenör eğitim veriyor.

Kaymakam Çam, ilçede spora yönelik büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Toplumun bütün kesimine seslendiklerini belirten Çam, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetleri çeşitlendirerek yollarına devam edeceklerini belirtti.

Çam, 7 mahallede 550 çocuğa futbol kurslarında eğitim verdiklerini ve bunlardan 100'nün kız olduğunu kaydetti.

Çam, şöyle konuştu:

"İnşallah bu tesislerden istifade eden nice çocuklarımız milli sporcu olacak. İnşallah bu çocuklarımız gelecekte bayrağı en yüksekte gönderde dalgalandıracak. Özellikle bu hizmetlerin verilebilmesi noktasında yatırımların ilçemize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, ilgili bakanlıklarımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza ilçemiz ve gençler adına çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu hizmetlerin devamı gelecektir."

Futbol antrenörü Serhat Aktaş ise, çocukların çok hevesli olduğunu ve futbolda bir yerlere gelmek istediğini anlattı.

Çocukların spora yönelerek kötü alışkanlıklardan kurtulduğunu kaydeden Aktaş, "Beraber güzel vakit geçirip çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Zamanla çok güzel yerlere gelebileceğimize inanıyorum. Kurslarımız yıl boyunca devam edecek ücretsiz bir şekilde." ifadelerini kullandı.

Futbol eğitimi alan çocuklardan Muhammed Karaaslan da, kursta kendini geliştiğini anlatarak, "Amacım Fenerbahçe'de futbol oynamak. Bu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Fahrettin Işık da, okulların kapanmasıyla futbola yöneldiğini aktararak, kursun açıldığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”16 Eylül 2026 Çarşamba 14:58
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.