• BIST 10999.92
  • Altın 5772.121
  • Dolar 42.5221
  • Euro 49.5832
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 20 °C

Maral Şelalesi sonbaharda ilgi odağı oldu

Artvin'in Borçka ilçesindeki Camil Havzası'nda bulunan Maral Şelalesi, sonbahar mevsiminde ziyaretçilerin gözde mekanlarından oldu.
Maral Şelalesi sonbaharda ilgi odağı oldu

UNESCO'nun İnsan ve Biyoküre Programı Ulusal Koordinasyon Konseyi kararı ile 29 Haziran 2005´te "Biyosfer Rezervi Alanı" ilan edilen Camili Havzası'nda bulunan Maral Şelalesi bölgedeki irili ufaklı derelerin birleşmesiyle oluşuyor.

Şelale, 65 metreden vadi tabanına dökülen görüntüsü ve coşkun akan suyuyla doğa tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alıyor.

Macahel Vadisi'nin sonbahar mevsiminde büründüğü renk cümbüşü de doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmezleri arasında yer alırken şelaleye ulaşım araç yolunun bitiminden sonra yaklaşık 10 dakikalık yürüyüşle sağlanıyor.

Şelalenin yörede görülmesi gereken yerler arasında yer aldığını anlatan turizmci Kadir Yarıcı, "Burada butik gruplarla doğa yürüyüşünü içeren turlar düzenliyoruz. Şimdi de o turlarımızdan birindeyiz. Maral Şelalesi'ni ziyarete geldik. Macahelin görülmesi gereken önemli yerlerinden biri. Misafirlerimizin çoğu İstanbul’dan geliyor. Bu grubumuz da İstanbul ağırlıklı, az miktarda İzmir’den gelen birkaç katılımcımız var. Gelirken insanların bölgeyle ilgili çok fazla bilgisi olmuyor, merakla geliyorlar. Aslında bilinmezliğe doğru bir yolculuk yapıyorlar keşfetmek için. Bizim telkinlerimizle zihinlerinde canlandırıyorlar gelmeden önce ama geldikten sonra bir bağımlılık haline geliyor. Ben yılda 10-15 kere geliyorum benim için bile ilk kez giriyormuşum hissini yaşatıyor. Misafirlerimiz içinde bu 4 günlük turun en unutulmaz kısmı oldu burası" dedi.

Maral Şelalesi sonbaharda ilgi odağı oldu

Maral Şelalesi sonbaharda ilgi odağı oldu

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.