• BIST 14917.43
  • Altın 6821.44
  • Dolar 45.2259
  • Euro 53.2396
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 13 °C
  • İskele 13 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • Lefke 16 °C

Kuveyt'ten Türkiye'deki deprem bölgeleri için 15 milyon dolarlık destek

Kuveyt, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için 15 milyon dolarlık destek açıkladı.
Kuveyt'ten Türkiye'deki deprem bölgeleri için 15 milyon dolarlık destek

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Veliaht Prens Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, yıkıcı depremlerden etkilenen Türkiye ile Suriye'ye 30 milyon dolarlık yardım talimatı verdi.

Söz konusu meblağdan 15 milyon doların Türkiye'de depremden etkilenen bölgelere, 15 milyon doların da Suriye'deki bölgelere gönderileceği aktarıldı.

Kuveyt Veliaht Prensi Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Türkiye ile dayanışmalarını iletmişti.

Sabah, ülkesinin deprem etkileriyle mücadele için anında bir hava yardım koridoru oluşturduğunu ve Bakanlar Kurulu'nun da ülkede depremzedeler için acil yardım kampanyası başlatma kararı aldığını belirtmişti.

Kuveyt'in gönderdiği 46 kişilik arama kurtarma ekibi de Hatay'daki çalışmalarda yer alıyor.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.