• BIST 10959.89
  • Altın 5775.759
  • Dolar 42.5125
  • Euro 49.5534
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Kuveyt'te yeni hükümet yemin etti

Kuveyt'te yeni hükümet yemin ederek göreve başladı.
Kuveyt'te yeni hükümet yemin etti

Kuveyt resmi ajansı KUNA'nın haberine göre, Başbakan Şeyh Ahmed Nevvaf el-Ahmed es-Sabah yeni kabineyi Veliaht Prens Meşal el-Ahmed es-Sabah'a sundu. Veliaht Prens'in tebrik ettiği yeni hükümet de, yemin ederek göreve başladı.

Kuveyt'te 5 Ekim'de kurulan ancak milletvekillerinin itirazı üzerine istifa eden 41'inci hükümette dün revizyona gidilmesine karar verilmişti.

Yeni hükümetin 16 bakandan oluştuğu belirtiliyor.

Ahmed Nevvaf başbakanlığında kurulan hükümetler

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın büyük oğlu olan Ahmed Nevvaf başbakanlığındaki hükümet 1 Ağustos'ta kurulmuş, 2 Ağustos'ta da "milletvekilleri arasındaki uyumsuzluk nedeniyle" parlamento feshedilmişti.

Ülkede yeni yasama organının (Millet Meclisi) belirlenmesi için 29 Eylül'de seçimlere gidilmiş, seçimlerin ardından Ahmet Nevvaf başbakanlığındaki hükümet 2 Ekim'de istifa etmiş ve yeni kabine kurulana kadar geçici hükümet olarak göreve devam etmişti.

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf, 5 Ekim'de Başbakan Ahmed Nevvaf'ı yeniden hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.