• BIST 14917.43
  • Altın 6824.57
  • Dolar 45.199
  • Euro 53.1455
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 13 °C
  • İskele 13 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • Lefke 16 °C

Kopan kayalar dağları birleştirdi, yapay göl oluştu

Depremde Gaziantep İslahiye'de dağdan kopan kaya parçaları yolu kapattı. Karşılıklı iki dağ, sarsıntının etkisiyle birleşti. Dağlardaki karlar da eriyince bölgede yapay göl oluştu.
Kopan kayalar dağları birleştirdi, yapay göl oluştu

Gaziantep'in İslahiye ilçesi depremlerden en çok etkilenen yerlerden.

Şiddetli sarsıntıdan bölgedeki dağdan parçalar koptu. Kaya parçaları Değirmencik ve Köklü köyleri arasındaki yolu kapattı.

Yol kenarında akan derenin önüne kayalardan set oluştu. Dağlardaki karlar eriyince de yapay göl ortaya çıktı.

Yolun açılması için çalışmalar sürüyor

Yol Gaziantep-Osmaniye arası geçiş güzergahlarından biri. Dağdan kopan kaya parçaları yoldan 50 metre yüksekliğe ulaşınca, kırsal mahallelere ulaşım durdu. Yolun o anlarda boş olması ise felaketin önüne geçti.

Devlet Su İşleri'ne bağlı ekipler, iş makineleriyle yolun açılması için günlerdir aralıksız çalışıyor.

Haber: Semih Kılıç

Kamera: Fatih Karadavut

Dron: Tahsin Özkan

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.