• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7548
  • Euro 55.9994
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

KKTC-TC iş birliğinde “Dijital Zorbalık, Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” yapılıyor

Çocukların dijital dünyada karşı karşıya kaldığı risklere dikkat çekmek ve koruyucu mekanizmaları güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Ekranın Ötesi: Dijital Zorbalık, Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” bugün Lefkoşa’da yapılıyor.
KKTC-TC iş birliğinde “Dijital Zorbalık, Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” yapılıyor

Çocukların dijital dünyada karşı karşıya kaldığı risklere dikkat çekmek ve koruyucu mekanizmaları güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Ekranın Ötesi: Dijital Zorbalık, Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” bugün Lefkoşa’da yapılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde Concorde Tower’da yer alan sempozyumun açılışına, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin yanı sıra bazı bakanlar, milletvekilleri ilgili kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyumun açılışında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit konuşma yaptı.

Etkinlikte, Bakan Hasipoğlu, Bakan Göktaş’a hediye takdiminde de bulundu.

-Türkiye ile niyet beyanı, BTHK ile iş birliği protokolü imzalandı

Açılış konuşmalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında çocukların dijital dünyada korunmasına yönelik niyet beyanı imzalandı. Niyet beyanına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasipoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş imza koydu.

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile BTHK arasında, “Güvenli İnternet Hizmeti” kapsamında aile ve çocuk paketlerinin internet servis sağlayıcıları aracılığıyla sunulmasına ilişkin iş birliği protokolü de imzalandı.

Program kapsamında, “Yanındayız, Güvendesin” web portalının tanıtımı da yapılarak, dijital zorbalığa ilişkin tanıtım filmi gösterildi. Proje Sorumlusu Eşmen Tatlıcalı, web portalının, sürdürülebilir bir destek sistemi olduğunu, çocuklara ve ailelere “Yalnız Değilsiniz” mesajını verdiğini kaydetti. Tatlıcalı, projeyle; dijital bağımlılık, siber zorbalık ve çocuk hakları ihlallerine hızlı ulaşmanın hedeflendiğini vurguladı.

Etkinlikte aile fotoğrafı da çekildi.

“Ekranın Ötesindeki Riskler: Dijital Zorbalık, Güvenlik ve Koruma”, “Bağlı mı, Bağımlı mı? Dijital Yaşamın Çocuk ve Ergenlere Etkileri” ve “Koruyucu Kalkan: Aile, Okul ve Toplumun Ortak Sorumluluğu” başlıklı oturumların yapılacağı sempozyum, akademisyenler, kamu yöneticileri ve uzmanların katılımıyla gün boyunca devam edecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”18 Eylül 2026 Cuma 15:23
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli18 Eylül 2026 Cuma 15:23
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu18 Eylül 2026 Cuma 15:23
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”18 Eylül 2026 Cuma 15:08
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.