• BIST 11003.1
  • Altın 5777.2
  • Dolar 42.5244
  • Euro 49.6169
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 20 °C

Kerkük'te depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Irak'ın Kerkük kentinde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kerkük'te depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kerkük'teki Büyük Şorav Camisi'ne gelen onlarca Kerküklü, yatsı namazının ardından depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından cami imam hatibi Ahmed Fatih, yaptığı açıklamada, depremin vurduğu Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Iraklılar olarak yıllardır başımıza gelen acı olaylardan dolayı oradaki insanların ne çektiğini çok iyi biliriz ve anlarız." diyen Fatih, depremde ölen ve yaralananlar için her zaman dua edeceklerini dile getirdi.

Fatih, Irak hükümeti ve halkına, depremzedeler için yardım kampanyaları başlatma çağrısında bulundu.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.