• BIST 12433.5
  • Altın 6309.94
  • Dolar 44.3415
  • Euro 51.4632
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 14 °C
  • İskele 14 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 15 °C

Katalonya parlamentosu İspanya'yı İslam düşmanlığıyla suçladı

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim parlamentosu, İspanya'yı İslam düşmanlığıyla suçlayan bir karar aldı.
Katalonya parlamentosu İspanya'yı İslam düşmanlığıyla suçladı

Katalonya'nın Reus kentindeki, Müslüman Toplumunu Savunma Derneği'nin Başkanı Mohamed Said Badaoui'nin "radikalleşen ifadeler kullanmaya başlaması" gerekçesiyle dün gözaltına alınarak "ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğu" iddiasıyla ülkesi Fas'a gönderilmesinin talep edilmesi tepki çekti.

Katalonya özerk yönetimi parlamentosunda iktidardaki Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) ile Katalonya için Birlik (JxCAT), En Comu Podem ve Halk Birliği Adaylığı (CUP) partilerinin sözcülerinin desteğiyle alınan karar metninde, Badaoui'nin gözaltına alınıp Barselona'daki karakola getirilmesinin hiçbir delile dayanmadığı belirtildi.

Ayrıca Katalonya hükümet başkanlığının, "Badaoui'nin temel haklarına saygı gösterilmesini sağlamak için emrindeki tüm idari, yasal ve diplomatik araçları harekete geçireceği" bildirildi.

Yaklaşık 30 yıldır Katalonya'da yaşayan ve burada dünyaya gelmiş 3 çocuğu bulunan Badaoui'ye yapılanın "İspanyol devletinin baskıcı politikasının ve İslam düşmanlığının bir sonucu" olduğu vurgulanan kararda, hakimin karar vereceği sınır dışı edilme prosedürünün "yasa dışı bir biçimde işletildiği" öne sürüldü.

Badaoui, ağustos ayında düzenlediği bir basın toplantısında, İspanyol vatandaşlığına başvurmasından sonra "siyasi aktivitelerde bulunmak, sosyal medyada aktif olmak ve radikalleşmekle" suçlandığını ancak bunların hiçbir kanıtının bulunmadığını söylemişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.