• BIST 9433.05
  • Altın 4137.405
  • Dolar 38.8838
  • Euro 44.0793
  • Lefkoşa 30 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 33 °C
  • İskele 33 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • Lefke 30 °C

Kars'ta koronavirüs vaka sayılarında artış: PCR testlerinin yüzde 65'i pozitif

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da COVID-19 vaka sayısında artış gözleniyor. Son bir haftada yapılan testlerden yaklaşık yüzde 65’i pozitif çıktı.
Kars'ta koronavirüs vaka sayılarında artış: PCR testlerinin yüzde 65'i pozitif

İlk kez Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile ilişkili vaka sayısı Kars’ta son günlerde ciddi bir şekilde artış gösteriyor.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuarında Mart 2020-Temmuz 2022 arasında yaklaşık 235 bin PCR testi alındı.

Gerçekleşen terslerde toplam pozitif vaka sayısı 49 bin olduğunu ve son 1 haftada yapılan testlerinde yaklaşık yüzde 65’inin pozitif çıktığı öğrenildi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.