• BIST 13943.87
  • Altın 6217.7
  • Dolar 47.3199
  • Euro 53.9254
  • Lefkoşa 25 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 25 °C

Kars Baraj Gölü yeşile büründü

Atıklarla kirlenen Kars Çayı’nın beslediği Kars Baraj Gölü yeşil renge büründü. Gölden etrafa pis kokular yayılmaya başladı.
Kars Baraj Gölü yeşile büründü

2017 yılında su tutmaya başlayan Kars Baraj Gölü, son günlerde renginin yeşile bürünmesi ise vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Zaman zaman balık ölümlerinin de yaşandığı Kars Baraj Gölü’nün başlangıç notası olan eski Boğazköy bölgesinde su üzerinde bulunan yeşil tabakaya anlam veremeyen vatandaşlar, yetkililerin suyun renginin neden yeşile döndüğü araştırmasını istedi.

Şehir kanalizasyon ve sanayi atıklarının aktığı Kars Çayı’nın beslediği Kars Baraj Gölü’nün yeşile büründüğünü ifade eden vatandaşlar, “Suyun üzeri 2 santim kalınlığında ne olduğunu anlamadığım yeşil bir maddeyle kaplı. Daha önce mavi akan baraj gölünün suyu şuanda yemyeşil, yetkililerin buraya gelip bunun ne olduğunu araştırmalarını istiyorum. Çünkü gördüğünüz gibi balık ölümleri de başlamış. Bunun bir araştırılması şart” dedi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.