• BIST 12433.5
  • Altın 6811.86
  • Dolar 44.5989
  • Euro 52.3513
  • Lefkoşa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 18 °C

Karanlık dünyasını aydınlatan doktora çizdiği göz resmini hediye etti

Van'da 10 yıl önce engelli raporu alınması için hastaneye götürülen doğuştan görme engelli Fulya Taştan, kendisini ameliyat ederek görmesini sağlayan doktorla bir araya gelerek, çizdiği göz resmini hediye etti.
Karanlık dünyasını aydınlatan doktora çizdiği göz resmini hediye etti

Erciş ilçesinde yaşayan ailenin sekiz çocuğundan biri olan 17 yaşındaki Taştan, doğuştan görme engelli olduğu için 7 yaşındayken özel bir rehabilitasyon merkezine gönderildi.

Merkezdeki görevliler de Taştan'a engelli raporu almak için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Polikliniğine getirdi.

O dönemde 7 yaşında olan Taştan ile hastane koridorunda karşılaşan Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Muhammed Batur, yaptığı kontrollerde minik kızın iki gözünde de katarakt olduğunu ve ameliyatla görebileceğini tespit etti.

Ailesi yanında olmadığı için kızı daha sonra getireceklerini ileten merkez çalışanları, raporu aldıktan sonra hastaneden ayrıldı. Bu duruma gönlü elvermeyen Doç. Dr. Batur, Valilik, İl Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerine yazdığı dilekçeyle Taştan'ın ameliyat olması gerektiğini ancak kendisine ve ailesine ulaşılamadığını iletti.

On yıl aradan sonra doktorunu ziyaret etti

Bir ay süren araştırmanın ardından Erciş ilçesindeki ailesine ulaşılan Taştan, tekrar hastaneye getirildi. Doç. Dr. Batur da bir hafta arayla gerçekleştirdiği iki başarılı operasyonla yüzde 98 görme engelli olan Fulya'nın karanlık dünyasını aydınlattı.

Bu sayede okuma hayaline kavuşan ve şimdi Tuşba Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfta eğitimini sürdüren Fulya Taştan, gözlerinin görmesini sağlayan fedakar doktoru aradan geçen zamana rağmen unutmadı.

Okulun resim atölyesinde birbirinden güzel resimler çizen Taştan, on yıl aradan sonra hastanede ziyaret ettiği Batur'a kendi çizdiği göz resmini hediye etti.

Batur, meslek hayatında en çok etkilendiği hastalardan birinin Fulya olduğunu, bir insanın hayatına dokunmanın en güzel örneğini yaşadığını anlatarak, "Resmi kurumlara yazı yazdık. Fulya'nın tedavi olması gerektiğini bildirdik. Bir ay sonra babası Fulya'yı alıp bize getirdi. Görür görmez tanıdım. Babasını ikna ettikten sonra iki ameliyatla Fulya iyileşti, oyun oynamaya başladı. Aradan yıllar geçti Fulya'yı görmedim. Merak da ediyordum. 10 sene sonra yeniden Fulya ile görüşüyoruz. Çok heyecanlı ve mutluyum" dedi.

"Karanlık dünyama ışık oldu"

Küçükken hiç oynayamadığını belirten Fulya Taştan da ameliyat olmadan önce hiçbir şey göremediğini, her yerin karanlık olduğunu söyledi.

Gözlerini açtığında ilk ailesini gördüğünü vurgulayan Taştan, yaşadıklarını anlattı:

 "Onları yeni tanımış gibi oldum çünkü sadece seslerini duyuyordum. Koşamıyordum, sürekli bir yerlere çarpıyordum, düşüyordum. Karanlık dünyama ışık oldu. Şimdi hayallerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Göz insanın her şeyidir. Ressam olmak istiyorum. Görmeseydim, şimdi burada olmayacaktım. Çok mutluyum. Yeniden dünyaya gelmiş gibi hissediyorum. Görmemi sağlayan Muhammed hocama karakalem olarak gözümü çizdim. O benim için bir baba, bir ağabey oldu. Ona çok teşekkür ediyorum." 

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Görüp görebileceğimiz en mükemmel Belediye BaşkanıGörüp görebileceğimiz en mükemmel Belediye Başkanı

  • Özçınar bir seçim daha kazanır desem…❗️✍️06 Nisan 2026 Pazartesi 16:48
  • Halk Özçınar’dan neden memnun12 Nisan 2026 Pazar 17:08
  • Kurucu Meclis Üyesi, eski bakanlardan Salih Coşar hayatını kaybetti08 Mart 2026 Pazar 10:46
  • Yine kaza yine ölüm!08 Mart 2026 Pazar 10:46
  • Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Azerbaycan Zafer Günü’nü kutladı08 Kasım 2025 Cumartesi 23:33
  • Dışişleri: Norveç’in silah yasağını kaldırması geleneksel barış odaklı dış politikası ile çelişiyor08 Kasım 2025 Cumartesi 23:33
  • Yetkili Muhasipler ve Yetkili Muhasip Denetçiler Enstitüsü Genel Kurulu yapıldı08 Kasım 2025 Cumartesi 23:33
  • “Saraydan Kız Kaçırma” operası Antalya Kültür Yolu Festivalinde!08 Nisan 2026 Çarşamba 02:08
  • Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”08 Nisan 2026 Çarşamba 02:08
  • İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’08 Nisan 2026 Çarşamba 02:08
  • SPOR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.