• BIST 8334.94
  • Altın 1629.728
  • Dolar 27.3788
  • Euro 28.9506
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 21 °C

Karabük'te selden zarar gören 4 bina yıkıldı

Karabük'ün Yenice ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan selin hasar verdiği binalar, ekiplerin çalışmasının ardından yıkıldı.
Karabük'te selden zarar gören 4 bina yıkıldı

Tır köyünde ev sahiplerinden onay alınması sonrasında başlatılan çalışmalar kapsamında riskli bulunan 4 binanın yıkımı tamamlandı.

Vali Fuat Gürel, Tır'ın afetten en fazla etkilenen köy olduğunu belirterek, "Burada bir evimiz tamamen yıkılmıştı, biri yan yatmıştı, diğer 2 evimizde çatlaklar vardı. Onların hızlı şekilde planlamaları yapıldı. Bunlar boşaltıldı ve şu an itibarıyla yıkılmış durumda." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bölgeye gelmesiyle dere kenarında risk oluşturan başka binaların da tespit edildiğini aktaran Gürel, "Onlar da önümüzdeki süreçte planlanacak ve Orman İşletmeye ait yerde vatandaşlarımız için konutlar yapılacak. Bunun çalışmaları devam ediyor. Allah afetlerden korusun ama maalesef bu bölgede dere kenarlarında özellikle çok fazla yapımız var. Dere kenarında risk oluşturan binalar bu şekilde temizlenmiş olacak." diye konuştu.

Karabük'te selden zarar gören 4 bina yıkıldı

Karabük'te selden zarar gören 4 bina yıkıldı

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.