• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 18 °C

Kanada'nın Quebec eyaletinde bataklık çevresinde 6 ceset bulundu

Kanada'da, ABD sınırına yakın Quebec eyaletinde bulunan bir bataklık bölgesinde 6 ceset bulunduğu bildirildi.
Kanada'nın Quebec eyaletinde bataklık çevresinde 6 ceset bulundu

Akwesasne Mohawk Polis Teşkilatının açıklamasına göre, 6 cesedin ilkine, dün yerel saatle 17.00 civarında rastlandı.

Bataklık çevresinde bulunan cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Bu kişilerin nasıl öldürüldüklerinin belirlenmesi için otopsi sonuçları beklenirken cesetlerin, sınırı geçmek isteyen düzensiz göçmenlere ait olup olmadığı araştırılıyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kara sınırından Kanada'ya geçen düzensiz göçmenlerin, ABD'ye iade edilmesi konusunda anlaşmıştı.

İki ülke liderinin Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşması'na ek olarak imzaladıkları mutabakat gereği, daha çok New York'un kuzeyinden Quebec'e geçen düzensiz göçmenler, "25 Mart 2023 itibarıyla" ABD polisine teslim edilmesi kararı alınmıştı.

- Son zamanlarda Kanada'ya yasa dışı geçişler arttı

Kanada, son zamanlarda yasa dışı geçişlerin artmasından rahatsızlığını dile getiriyordu.

Kanadalı yetkililer, geçen yıl New York'un kuzeyindeki arazilerden Kanada'ya 39 binden fazla düzensiz göçmenin yasa dışı yollardan geçtiğini ve bu geçiş noktalarının kapatılması gerektiğini belirtmişti.

ABD basınında, söz konusu düzensiz göçmenin çoğunun Meksika sınırından geçerek otobüslerle New York'a götürüldüğü, bunların bazısının da Kanada'ya geçmeyi tercih ettiği kaydedildi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.