• BIST 12433.5
  • Altın 6249.52
  • Dolar 44.3136
  • Euro 51.3966
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 13 °C
  • İskele 13 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • Lefke 16 °C

Kadıköy'deki patlamanın faili 'Bern katili' çıktı

Kadıköy'de 3 katlı binada meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın failinin, 1998 yılında İsviçre'de 4 kişiyi katleden Mustafa Karahan olduğu ortaya çıktı.
Kadıköy'deki patlamanın faili 'Bern katili' çıktı

İstanbul Kadıköy'de üç katlı binada meydana gelen patlama ve yangına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Olayla ilgili çok yönlü çalışmalar sürerken, İstanbul terörle mücadele ekipleri çalışmalarını bina içinde yoğunlaştırdı.

Bu çalışmalar sonucunda patlamada failin 1998 yılında İsviçre'de 4 kişiyi katleden Mustafa Karahan olduğu belirlendi.

Saldırının ardından Türkiye'ye kaçan Karahan'ın, ailesinin ihbarıyla yakalanarak cezaevine gönderildiği, şüphelinin yıllar sonra tahliye olduğu ve ailesine karşı intikam beslediği tespit edildi.

Ayrıca, şüphelinin patlama yaşanmadan günler önce çevresine 'ailemi öldüreceğim, patlatacağım"' gibi beyanlar verdiği de belirlendi.

Şüphelinin terör bağlantısı olmadığı, ama yine yıllar önce TİKKO terör örgütüyle bağlantısı olduğu da ekipler tarafından tespit edildi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.