• BIST 12433.5
  • Altın 7066.69
  • Dolar 43.511
  • Euro 51.4656
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • Lefke 19 °C

Japonya ve Hindistan savaş uçaklarının ortak hava tatbikatı başladı

Japonya ve Hindistan savaş uçaklarının, Tokyo'nun kuzeydoğusunda düzenlediği ortak "Veer Guardian-23" hava tatbikatı başladı.
Japonya ve Hindistan savaş uçaklarının ortak hava tatbikatı başladı

Japonya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Japonya ve Hindistan ortak hava tatbikatı başlattı. Bu, iki ülke arasındaki ilk hava tatbikatı olarak kayda geçti.

"Veer Guardian-23" ismi verilen tatbikatta, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetlerinden (ASDF) 4 adet F-2 ve 4 adet F-15 jetleri yer alacak.

Hindistan Hava Kuvvetlerinden (IAF) ise 4 adet Su-30MKI, 2 adet C-17 nakliye ve IL-78 yakıt ikmal uçakları tatbikata katılacak.

ASDF'nin açıklamasında, tatbikatların "iki hava kuvvetleri arasında karşılıklı anlayışı artırmayı ve savunma işbirliğini güçlendirmeyi" hedeflediği vurgulandı.

Başkent Tokyo'nun kuzeydoğusunda İbaraki'deki Hyakuri üssünde düzenlenen tatbikatın 26 Ocak'a kadar sürmesi planlanıyor.

Resmi Kyodo ajansına göre ABD, ortak tatbikat için Doğu Asya ülkesi Japonya'ya savaş uçağı gönderen 5. ülke oldu.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.