• BIST 11333.27
  • Altın 6609
  • Dolar 50.0566
  • Euro 56.2851
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • İskele 18 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 17 °C

İstanbul'da tarihi eser operasyonları: 6 gözaltı

Eyüpsultan'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 1083 tarihi eser ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı.
İstanbul'da tarihi eser operasyonları: 6 gözaltı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, T. Ö, A.T, S. Ş, H.Ö, Y.K. ve A.C. adlı şüphelilerin tarihi eser niteliği taşıyan objelere müşteri aradığı bilgisini aldı. Yapılan çalışmalar ve takip neticesinde bahsi geçen kişilerin tarihi eserleri Eyüpsultan'da bulunan iki ayrı adrese getireceği öğrenildi.

Şüphelileri takibe alan jandarma ekipleri tarafından 4 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda Bizans, Roma ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 1047 bronz ve gümüş sikke, 32 obje, 2 tablo, 2 ikona eser olmak üzere toplam 1083 tarihi eser ele geçirildi. 6 şüpheli gözaltına alındı.

Eserler incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edildi. 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında müzelik değerde tasnif ve tescile tabi eserlerden olduğu değerlendirilen 1083 eser, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

6 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.