• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Lefkoşa 8 °C
  • Girne 10 °C
  • Mağusa 17 °C
  • İskele 17 °C
  • Güzelyurt 7 °C
  • Lefke 7 °C

İsrail’de 6 bin yıllık çocuk iskeleti bulundu

İsrail’deki Korku Mağarası'nda kutsal metinleri içeren parşömenlerin ardından 6 bin yıllık çocuk iskeleti bulundu.
İsrail’de 6 bin yıllık çocuk iskeleti bulundu

Arkeologlar, İsrail'in Yahudi Çölü'ndeki "Korku Mağarası"nda 1900 yıllık “Ölü Deniz parşömenleri”nin ardından 6 bin yıllık çocuk iskeleti keşfetti.

Çocuğun bazı uzuvları korunmuş

Binlerce yıllık çocuk iskeletinin doğal olarak mumyalanmış olduğu belirlendi.

Cildi, saçları kısmen korunmuş olan iskeletin 6 ila 12 yaşları arasında bir kız çocuğuna ait olduğu belirtiliyor. 

İsrail Eski Eserler Dairesi'nde bir tarihçi olan Ronit Lupu, "Çocuğu gömen her kim ise, tıpkı bir ebeveynin çocuğunu bir battaniyeyle örtmesi gibi onu sarmış" dedi.

Aynı bölgede yaklaşık 1900 yıl önce Roma İmparatorluğu'na karşı düzenlenen bir Yahudi isyanı sırasında gizlendiği düşünülen, kutsal metinleri içeren parşömenler keşfedilmişti.

 

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.