• BIST 12433.5
  • Altın 6404.74
  • Dolar 44.2608
  • Euro 51.2622
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • Lefke 14 °C

Hollanda'da ırkçı PEGIDA hareketi lideri Wagensveld Kur'an-ı Kerim yırttı

İsveç'in ardından Hollanda'da ırkçı bir provokasyona imza atıldı. İslam ve göç karşıtı söylem ve eylemleriyle bilinen Pegida hareketinin Hollanda'daki lideri, Kur'an-ı Kerim'e saldırdı.
Hollanda'da ırkçı PEGIDA hareketi lideri Wagensveld Kur'an-ı Kerim yırttı

İsveç'teki hakarete tepkiler dinmemişken, Hollanda'dan Kur'an-ı Kerim'e saldırı haberi geldi. Pegida hareketinin Hollanda'daki lideri Edwin Wagensveld ((EDVİN VAGINŞFELD)) Kur'an-ı Kerim'e saldırdı.

Lahey'deki çirkin saldırıya, polis müdahale etmedi. Üstelik bu, ırkçı eylemcinin ilk vukuatı değil. Edwin Wagensveld geçen yıl Ekim ayında benzer bir provokasyona imza atmıştı. Rotterdam'daki Pegida gösterisinde megafonla Hazreti Muhammed'e hakaret etmiş, Kur'an-ı Kerim'e saldırmaya kalkmıştı. Gözaltına alınan Wagensveld yargılanmadan serbest bırakılmıştı.

Almanya'da kurulan ve açılımı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler olan Pegida hareketi, 2021 yılında Alman iç istihbaratı tarafından 'anayasaya aykırı oluşum' ilan edilmişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.