• BIST 11007.37
  • Altın 5802.24
  • Dolar 42.503
  • Euro 49.5913
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Haziranda Kastamonu'da 597 konut satıldı

TÜİK Haziran Ayı Konut Satış İstatistikleri verilerine göre, Kastamonu’da haziran ayında 597 konutun satıldığı açıklandı.
Haziranda Kastamonu'da 597 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı 2022 yılı Haziran ayı Konut Satış İstatistikleri verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Haziran ayında Kastamonu genelinde 597 adet konut satıldı.

Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında arttığı görüldü. Haziran ayında Kastamonu, konut satış sayısı bakımından 52. il oldu.

Kastamonu merkez ilçesinde Haziran ayında 310 adet konut satıldı. Kastamonu merkez ilçesinde satılan konut sayısının Kastamonu genelindeki payı yüzde 51,9 oldu.

Haziran ayında Kastamonu genelinde ipotekli konut satışları 196 adet olarak açıklandı.

İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 98,0 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içinde payı yüzde 32,8 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 95 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 101 tanesinin ise ikinci el satış olduğu görüldü.

İlk defa satılan konut sayısı yüzde 32,9 arttı 

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 oranında artarak 401 adet oldu. Haziran ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 67,2 olarak hesaplandı.

Kastamonu’da 275 konut ilk defa satılırken ikinci el konut satışında 322 konut el değiştirdi Kastamonu genelinde ilk defa satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,9 oranında artarak 275 adet oldu.

İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 46,1 olarak açıklandı. Kastamonu genelinde ikinci el konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 artarak 322 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 53,9 olarak açıklandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.