• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

"Gönyeli Belediyesi, yasa tanımıyor!"

Proje çalışmaları, bölge sakinlerini ayaklandırdı...
"Gönyeli Belediyesi, yasa tanımıyor!"

ADA Haber - Şermin SARRO

Gönyeli Belediyesi, Alt Geçit Projesi ile bölge sakinlerini isyan noktasına getirdi. Gece geç saatlere kadar inşaat çalışmalarını devam ettiren Gönyeli Belediyesi'nin, saatler gece yarısına yaklaştığı şu sıralarda beton dökme çalışmaları sürüyor. Gönyeli Güzelyurt yolu üzerindeki Vedat Benzinci bölgesindeki proje çalışmaları bölge sakinlerini ayaklandırdı. 

Vedat Benzinci yanındaki apartmanda oturan Yenikent sakinleri, gece yarılarına kadar devam eden inşaat gürültülerinden isyan noktasına gelirken, bir yandan da Alt Geçit Projesi'yle apartmanın ve bölgedeki diğer mülk sahiplerinin inşa edilen beton duvarlar arasında hapsedilmek üzere olduklarını savunuyorlar.

Mahalle sakinleri, 29 Nisan Pazar günü başlayan Alt Geçit Projesi kapsamında inşa edilen oldukça yüksek beton duvarların arasına hapsedildiklerini iddia ediyor. Apartmanın ikinci katına kadar beton duvarların yükseleceğinden yakınan vatandaşlar, mağdur olmaları bir yana, Alt Geçit Projesi'nin çalışmalarının da sabahlara kadar devam ettiğini ve mahallelinin gürültüden uyuyamadığını kaydediyorlar.

Belediye kanunları takmıyor...

Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle 1 Mart 2018'den itibaren, inşaat sektöründe faaliyette bulunma; pazar dışındaki 6 günde sabah saat 07.00'den akşam 21.00'e kadar olacak şekilde sınırlandırıldı. 

Bu yasal sınırlandırmaya karşın belediyenin inşaat çalışmalarını gece yarısı sabahlara kadar projektörlerle devam ettirdiği öğrenildi.

Mahalle sakini Asuman Bolkan: Yangından mal kaçırırcasına...

Yenikent sakinlerinden Asuman Bolkan isyan noktasına geldiklerini ADA Haber'e anlattı. Bolkan, Gönyeli Belediye Başkanı'nın 'yangından mal kaçırırcasına' sabahın ilk ışıklarına kadar, cumartesi pazar demeden alelacele Alt Geçit ve Üst Geçit Projesi'ni bitirmeye çalıştığını kaydederek, sabahlara kadar işçilerin, beton makinelerinin ve jeneratörlerin çalıştırıldığını anlattı.

Mahalleli, Belediye Başkanı'nın ne bölge sakinlerini ne de sabahlara kadar çalıştırılan işçileri düşünmediğini dile getirerek, Belediye Başkanı'nın seçimlerde tekrardan kazanmak uğruna hem yasaları çiğnediğini hem de insanlara saygısı olmadığını savundu ve "bu kadar saygısızlığa pes artık" dedi.

Ara emri olmasına karşın Belediye Başkanı'nın son gazla projeyi tamamlamaya çalıştığını savunan Bolkan, "bir belediye başkanı yasaları çiğnerse, sıradan vatandaş ne yapsın?" diye sordu.

"MAHKEMELİK OLDU... ARA EMRİ VAR

TELAŞLA BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR!"

Mahalle sakini Asuman Bolkan, komşularının belediyenin çalışmaları ile ilgili dava açtığını, kendilerinin de açmaya hazırlandıklarını kaydederek, mahkemelik olduğu için belediyenin alelacele çalışmalara tam gaz hız verildiğini savundu.

  

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.