• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Gomis şampiyonluğa ilerlemenin formülünü anlattı

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, takım içinde saygı çerçevesinde rekabet ederek iyi antrenmanlar yapmaları durumunda şampiyonluk yolunda ilerleyeceklerini söyledi.
Gomis şampiyonluğa ilerlemenin formülünü anlattı

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen arada Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa giren sarı-kırmızılı ekipte santrfor Bafetimbi Gomis, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

37 yaşındaki futbolcu, Arjantinli Mauro Icardi'nin sakatlığında kendisinden gol beklentisi olduğunun söylenmesi üzerine konuştu.

"Galatasaray gibi bir takımda oynuyorsanız sadece 11 oyuncuyla şampiyon olunmuyor. Bu takımda Icardi, Seferovic ve benim gibi birçok forvet var. İlerleyen dönemlerde sakatlıktan döndükten sonra Icardi daha çok gol atacak. Ancak sadece forvet hattıyla da şampiyon olamıyorsunuz. Kerem ve Barış Alper de iyi performans sergiliyor. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Oyuncular arasında saygı çerçevesinde bir rekabet olması gerek. Her gün bu şekilde mutlu antrenmanlar yaparak şampiyonluk yolunda ilerleyeceğiz."

[Fotoğraf: AA]

"Bu sezon 10-15 gol atabileceğimi düşünüyorum"

Bu sezon Süper Lig'de çıktığı 10 maçta 4 gol atan Bafetimbi Gomis, 10-15 gole ulaşabileceğini söyledi.

Gomis, eski Galatasaraylı santrfor Mbaye Diagne'nin kendisini Türkiye'nin en iyi santrforu olarak nitelendiren açıklamalarıyla ilgili konuştu.

"İlk geldiğim sene çok fazla gol attım. Ancak bir santrfor geçmişi değil geleceği düşünmeli. Galatasaray'da oynuyorsanız, burada olmayı hak etmelisiniz. Bunu da gol atarak göstermelisiniz. Bunu Okan hocaya göstermem gerek. Gol atmak çok önemli. Takım için önemli goller attım ama bu sezon 10-15 gol atabileceğimi düşünüyorum. Gerçek olan, geçmiş geçmişte kaldı."

[Fotoğraf: AA]

Gomis, genç futbolculara örnek olmaya çalıştığını belirtti.

"Şu anda takımın en tecrübeli oyuncularından biriyim ve genç oyunculara rol model olduğumu düşünüyorum. Onlara ne yönde ilerlemeleri gerektiğini göstermem gerekiyor. Emre Taşdemir çok iyi bir örnek. Sezon başında Rezerv Lig'deydi ama daha sonra geldi, gol attı. Gerçekten çok iyi gidiyor."

Sarı-kırmızılı futbolcu, VavaCars Fatih Karagümrük'te oynayan eski takım arkadaşına Türkçe, "Teşekkürler Diagne." diyerek seslendi.

"Galatasaray'a odaklanmış durumdayım"

Sarı-kırmızılı futbolcu, transfer haberleriyle ilgilenmediğini ve Galatasaray'a odaklandığını dile getirdi. Gomis, Galatasaray ile bir hikayesi olduğunu anlattı.

"Galatasaray'a odaklanmış durumdayım. Futbol içinde her şey olabilir ama 1-2 sezon daha oynayabileceğimi düşünüyorum. Bir forvet olarak çok şanslıyım. Galatasaray taraftarı bana her zaman sevgi ve destek veriyor. Başka bir şey düşünmem de çok yersiz. Geçmişte Galatasaray'da çok güzel bir hikayem var. Bu hikayeyi sürdürmek istiyorum. Okan hocamız başarıyı isteyen, talep eden biri. Galatasaray'la, oğluyla bir hikayesi var. Bu dönem içinde yardım edebilirsem çok memnun olurum. 37 yaşındayım ve gol atmam çok önemli. Galatasaray için elimden geleni vermek istiyorum."

[Fotoğraf: AA]

"Türk halkı duygusal"

Bafetimbi Gomis, Türk halkının duygusal olduğu için genç oyunculara sabır göstermediğini söyledi. Gomis, takımdaki genç futbolcuların durumunu değerlendirdi.

"Sabırlı olmamız gerekiyor. Sadece Galatasaray'da değil, Türkiye'de çok fazla yetenekli futbolcu var. Buradaki en önemli faktör sabır. Galatasaray'da Barış kendisini bu sezon çok fazla geliştirdi ama çok daha fazlasını da yapabileceğini düşünüyorum. Kerem'in geçen sezon yaptıklarını biliyoruz. Aynı şekilde devam etmesi gerekiyor. Yunus, yeni bir sözleşme imzaladı. Bunun ona daha fazla rahatlık getireceğini ve odaklanacağını düşünüyorum. Emin Bayram ve Metehan Baltacı gibi çok değerli oyuncularımız var. Onların da iyi yerlere geleceğine inanıyorum ama sabırlı olmamız gerek."

Sarı-kırmızılı futbolcu, taraftarların hazırlık maçında kaleci Okan Kocuk'u ıslıklamasıyla ilgili konuştu.

"Geçen maçta kalecimize karşı bir ıslıklama vardı. Türk halkı duygusal olduğu için böyle bir tepki gösterdi ama sabırlı olmak gerek. Ben de onlara yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca burada Juan Mata gibi onlara çok iyi örnek oluşturacak biri de olduğunu düşünüyorum. Kendi aramızdaki saygı ve sevgiyi koruyup, en iyisini onlara sunarak iyi bir örnek olabiliriz. Kerem, son maçta hat-trick yaptı. Yunus da daha iyisini gösterecektir."

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.