• BIST 11007.37
  • Altın 5802.24
  • Dolar 42.503
  • Euro 49.5913
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Gökgöl Mağarası'na rekor ziyaretçi

Zonguldak’ta 3,5 milyon yıllık tarihiyle 875 metrelik Gökgöl Mağarası yeniden ziyaretçilerin erişimine açıldı. Mağarayı ilk 6 ayda 20 bin kişi ziyaret etti.
Gökgöl Mağarası'na rekor ziyaretçi

Türkiye’nin en uzun mağaralarından birisi olan ve 3,5 milyon yıllık Gökgöl Mağarası’na ilk 6 ayda ziyaretçi akını gerçekleşti.

Gökgöl Mağarası'na ilk 6 ayda 20 bin ziyaretçi gelirken Kurban Bayramında 4 bin ziyaretçi geldi.

Gökgöl Mağarası'na ilginin çok olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, “Mağaramız bir buçuk yıl önce açıktık ziyarete müze kısmı ile beraber Valiliğimiz ciddi bir yatırım yaptı. Akabinde hemen hizmete açıldı. Malumunuz geçtiğimiz haftalarda bir sel felaketi geçirdik. Oradan sonraki durumu tüm arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak mağarayı aktif hale getirdiler. İçeride gerçekten ciddi hasarlar meydana geldi. Elektrik sistemleri zarar gördü. Yürüme yollarının tamamı 1 buçuk metre hafriyat ile doluydu. Ciddi bir çalışma ile bayrama yetiştirdiler ve bayramda hizmete tekrar açtık. Bayramda 10 gün içerisinde yaklaşık 4 bin ziyaretçi kabul ettik. Bu son zamanların en büyük rakamı. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda bu sayı bin 500 iken bu yıl ki tanıtımların etkisi mağaranın müzeye çevrilmesi gibi etkenler olumlu fayda sağladı. Bayramda 4 bin misafiri ağırladık. Yıl boyunca bakarsak yani haziran ayı sonuna kadar yaklaşık 20 bin civarında misafiri ağırladık. Bu ortalama bir yılda gelen misafir sayısı bundan sonraki dönemde de bunun ilk aşamada 50 bine ardından 100 bine ulaşmasını canı gönülden istiyoruz. Kente gelen misafirlerimiz Gökgöl Mağarası'nı, Maden Müzesi'ni görmeden kentten ayrılmasın” şeklinde konuştu.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.