• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 20 °C

Göç Yasası'nda değişiklik!

2011 sonrası kamuya girenlere MÜJDE!
Göç Yasası'nda değişiklik!

ADA HABER- ŞERMİN SARRO

Göç Yasası olarak bilinen ve 1 Ocak 2011 sonrasında kamuda işe başlayanları kapsayan Kamu Çalışanları'nın Aylık (Maaş - Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası tadil edilerek yürürlüğe girdi. 

47/2010 sayılı Göç Yasası'na tabi olan polis ve itfaiye mensupları dahil tüm kamu çalışanlarını kapsayan yasa değişikliği, Cumhurbaşkanı'nın imzalamasının ardından resmi gazetede yayınlandı.

Yasa değişikliği ile Göç Yasası  kapsamı dahilindeki kamu çalışanlarına yönelik iki önemli kazanım elde edildi.

Yasa Değişikliği ile; 47/2010 sayılı Kamu Çalışanları'nın Aylık (Maaş - Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamındaki, lise hizmetleri sınıfında olan üniversite mezunlarına, bitirdikleri üniversitenin 4 yılına karşılık 4 kademe ilerlemesi verildi. Buna ilaveten ikinci üniversite için de; artı 4 kademe ilerlemesi ile toplamda 8 kademe ilerlemesi hakkı veriliyor. 

ADA Haber'e açıklamada bulunan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, "Yasa değişikliği ile murat ettiğimiz noktaya tam olarak ulaşamasak da, şuan için verilen mücadele sonucunda elde edilen bu kazanımın, 47/2010 sayılı Göç Yasası'na tabi tüm arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Kaptan, hedeflenen Göç Yasası'nın tamamen ortadan kaldırılarak, 'eşit işe eşit ücret' noktasına gelinmesi için mücadelenin bundan sonra daha da artırılması gerektiğini kaydetti.

Yasa değişikliği neyi kapsıyor?

Birincisi hizmet sınıflarına atanan kişiler derece terfisi almadığı takdirde ancak bulunduğu derecenin karşılığı olan baremin topuna kadar ilerlerken artık 7/1979 Kamu Görevlileri Yasası’nda olduğu gibi bulunduğu hizmet sınıfının son kademesine kadar ilerleyebilecektir. Yani lise hizmet sınıfında barem 5’den işe başlayan bir kamu çalışanı kademe ilerlemeleri ile derece terfisi almaksızın artık barem 8’in, üniversite hizmet sınıfında barem 9’dan başlayan bir kamu çalışanı da kademe ilerlemeleriyle derece terfisi almaksızın artık barem 11’in topuna kadar ilerleyebilecektir. (Birleşik Barem Hakkı)

İkincisi ise bulunduğu hizmet sınıfı için gereken eğitim düzeyinin üzerinde eğitim yapan kamu çalışanlarına 8 barem içini geçmeyecek şekilde kademe ilerlemesi verilecektir. Yani lise hizmeti sınıfında çalışan bir kamu çalışanı kadro görevine bakılmaksızın bitirdiği üniversitelere karşılık 8 kademe ilerlemesini geçemeyecek şekilde barem içi artış alabilecek, üniversite hizmet sınıfındaki kamu çalışanları da bulundukları hizmet sınıfı üniversite eğitimi gerektiren bir hizmet sınıfı olması nedeniyle master ve/veya doktora yaptığı takdirde kademe ilerlemesi alabilecektir.

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.