• BIST 10918.51
  • Altın 5767.937
  • Dolar 42.5039
  • Euro 49.5803
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Giresun'dan deprem bölgelerine 648 araçla yardım malzemesi sevk edildi

Giresun Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere bugüne kadar 648 yardım aracının sevk edildiği bildirildi.
Giresun'dan deprem bölgelerine 648 araçla yardım malzemesi sevk edildi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden hemen sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri iş birliğinde devam ettiği belirtildi.

Deprem bölgelerine personel, araç gereç ve yaşam malzemelerinin ulaştırılmasına devam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Giresun Valiliğimizin koordinasyonunda, afetzede vatandaşlarımıza destek amacıyla AFAD Kriz Merkezinin yönlendirdiği bölgelere ilimizden toplam 3 bin 140 personel ve 1319 araç gönderilmiştir. Bu araçlardan deprem bölgesi; Malatya'ya 288, Adıyaman'a 186, Kahramanmaraş'a 84, Gaziantep'e 29, Hatay'a 55, Diyarbakır'a 3, Osmaniye'ye 2 ve Adana'ya bir araç olmak üzere toplam 648 araç, yaşam ve ihtiyaç yardımını araçlarla deprem bölgelerine intikal ettirmiştir."

Açıklamada, deprem bölgelerinde arama, kurtarma, ilk yardım, lojistik ve enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmak üzere ise, 53 ekskavatör, 6 kanal kazıyıcı, 15 yükleyici, 110 tır kamyon ve 29 ambulans olmak üzere toplam 671 aracın gönderildiği belirtildi.

Giresun'da 681'i yurt, misafirhane ve otellerde olmak üzere toplam 7 bin 791 depremzedenin kentte misafir edildiği kaydedilen açıklamada, depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılanacağı vurgulandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.