• BIST 14917.43
  • Altın 6833.93
  • Dolar 45.2292
  • Euro 53.2355
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 13 °C
  • İskele 13 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 14 °C

Filistin, Batı Şeria için BM'den "gözlemci devriye" talep etti

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Birleşmiş Milletler'den işgal altındaki Batı Şeria'da, Yahudi yerleşimcilerin hedef aldığı bölgelerde gözlemci devriye ekipleri görevlendirmesini talep etti.
Filistin, Batı Şeria için BM'den "gözlemci devriye" talep etti

Başbakan Iştiyye, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin kabinesinin haftalık olağan toplantısında yaptığı açıklamada, Nablus'ta bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla 2 Filistinli kardeşi ezerek öldürdüğü olayı hatırlatarak, buna tepki gösterdi.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da gerginliği tırmandırdığını söyleyen Iştiyye, Filistin'deki BM personelinden Batı Şeria'da yollarda ve Yahudi yerleşimcilerin hedef aldığı bölgelerde gözlemci devriyeler görevlendirmesini istedi.

BM'nin Filistin'de 400'ün üzerinde aracı, binden fazlada çalışanı bulunduğunu kaydeden Iştiyye, "BM, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin eylemlerini belgelemek için personelini eğitebilir." dedi.

Kudüs Valiliğinden 18 Aralık'ta yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktasında bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarptığı Muhammed Mutir ve Mühenned Mutir kardeşlerin yaşamını yitirdiği bilgisi verilmişti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.