• BIST 14734.5
  • Altın 6266.55
  • Dolar 46.4553
  • Euro 53.2705
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 22 °C

Etiyopya, isyancı TPLF ile barış görüşmeleri için masaya oturuyor

Etiyopya hükümeti, isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ile 24 Ekim'de yapılması planlanan barış görüşmelerine katılacağını duyurdu.
Etiyopya, isyancı TPLF ile barış görüşmeleri için masaya oturuyor

Başbakan Abiy Ahmed'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Rıdvan Hüseyin, basına yaptığı açıklamada, TPLF ile barış görüşmelerinin, 24 Ekim'de düzenlenmesini planladıkları bilgisini paylaştı.

Hüseyin, Afrika Birliği (AfB) ara buluculuğunda 24 Ekim'de Güney Afrika'da yapılması planlanan barış görüşmeleri için masaya oturacaklarını duyurdu.

Etiyopya'da yaklaşık 2 yıldır süren iç çatışmanın sonlandırılması için tarafların ilk kez 8 Ekim'de Güney Afrika'da buluşması planlanıyordu.

Nijerya Cumhurbaşkanı Olusegun Obasanjo ve eski Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın ara bulucu olacağı görüşmeler, lojistik nedenlerden ötürü yapılamamıştı.

Etiyopya'da ordu ile TPLF arasında Kasım 2020'de başlayan çatışmalar, binlerce kişinin ölümüne, yüz binlerce kişinin evini terk etmesine yol açtı.

Etiyopya, isyancı TPLF ile barış görüşmeleri için masaya oturuyor

Etiyopya, isyancı TPLF ile barış görüşmeleri için masaya oturuyor

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.