• BIST 13931.24
  • Altın 6689.49
  • Dolar 48.6361
  • Euro 56.1835
  • Lefkoşa 32 °C
  • Girne 30 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • Lefke 32 °C

Erzincan'a gelen depremzedeler yurtlara yerleştiriliyor

Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedelerin, Erzincan'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına yerleştirilmesine başlandı.
Erzincan'a gelen depremzedeler yurtlara yerleştiriliyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen vatandaşların, barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına devam ediliyor.

Afet Koordinasyon Merkezi'nin yönlendirmesiyle ilk etapta kente gelen 371 depremzede, il merkezi ve ilçelerindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına yerleştirildi.

Yurt girişlerinde kayıtları tutulan depremzedelerin, giysi, hijyen malzemesi ile kişisel bakım ürün ihtiyaçları da karşılanıyor.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden gelen depremzede Feramuz Akkaya, ilk depremden sonra evlerine giren eş dost ve akrabalarından kayıplar yaşadığını söyledi.

Erzincan'a, bulundukları yerden 4 ailenin geldiğini ifade eden Akkaya, "Biz buraya dört aile geldik, birinin evi komple yıkıldı ve benim evim ağır hasarlı. Kayınvalidem var, onun evi de orta hasarlı. Ailemizi geçici olarak 1-2 aylığına, temiz hijyenik ortamlarda hastalanmayacak şekilde en azından hastalansalar da hastaneye gidelim diye buralara getirmek zorunda kaldık. İnşallah en kısa zamanda geri döneceğiz" diye konuştu.

"Akın akın yardım yağıyor"

Akkaya, büyük bir afet yaşadıklarına işaret ederek, "Devletimizden Allah razı olsun, hani biraz uzak duralım siyasetten ama gerçekten ufak bir şey değil. Erzincanlı depremi yaşadı. Elazığ'da deprem oldu ama bunlara nazaran bu çok büyük bir deprem. Bu 10 ili kapsıyor, bu saydığım iller bir ildi, tüm Türkiye oraya da odaklandı, elinden gelen ne varsa yaptı ama şimdi afet o kadar büyük ki 10 il ve ilçeleri kapsıyor. Şu anda akın akın Hatay'a, Kahramanmaraş'a, Gaziantep'e yardım yağıyor. Buraya da yerleştik çok şükür. Yemeğimiz, sıcak suyumuz var, yerimiz sıcak" dedi.

Depremde evi yıkılan ve aynı ilçeden gelen Muhammed Gürbüz ise deprem bölgesinde birkaç gün araç içerisinde yaşadıklarını anlattı.

Bu süreçte çok fazla yardım aldıklarını dile getiren Gürbüz, "Araç içi biraz daha sıcak diye kendi ailemizle orada kaldık. 'Ben yardım almadım, ben yardım görmedim' diyen insan bana göre yalan söylüyor, çünkü ben bunu gördüm. Bizim ilçemizde her yerde ama her yerde yardım dağıtılıyordu, her ihtiyaç görülüyordu, her yerde yemek, sıcak çorba çıkıyordu" ifadesini kullandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli14 Eylül 2026 Pazartesi 15:08
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu14 Eylül 2026 Pazartesi 15:03
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”14 Eylül 2026 Pazartesi 14:48
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.