• BIST 10950.09
  • Altın 5770.621
  • Dolar 42.5109
  • Euro 49.572
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Elazığ'da depremden etkilenen 448 hak sahibi için kura çekildi

Elazığ'da depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlardan 448 hak sahibi için kura çekimi yapıldı.
Elazığ'da depremden etkilenen 448 hak sahibi için kura çekildi

Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen, 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 ve 27 Aralık 2020'de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğündeki depremlerin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar görenlerin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, merkez ve ilçelere bağlı belde ve köylerdeki 448 hak sahibi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında kura çekimi törenle gerçekleştirildi.

Vali Ömer Toraman, hak sahiplerinin bir an önce konutlarına kavuşmaları için yürütülen çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Devletin hak sahiplerine konutlarını teslim etmek için büyük gayret gösterdiğini aktaran Toraman şöyle konuştu:

"Elazığ merkezde bu kura çekildikten sonra 274 hak sahibi kaldı. Bunlar için de Yemişlik Mahallesi'nde 13. ve 14. etap inşaatlarımız başladı. Yer teslimi yapıldı. Temelleri atılıyor. Onları da en kısa sürede tamamlayacağız. Bugünkü kura ile Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremlerden sonra ağır hasarlı olup hak sahibi olan vatandaşlarımız için 20 bin 307 konutun kurasını çekmiş bulunuyoruz."

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.