• BIST 11002.02
  • Altın 5772.817
  • Dolar 42.5108
  • Euro 49.5544
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

DSÖ Maymun Çiçeği virüsünün adını değiştirme kararı aldı

Konu hakkında bilgi sahibi üç kişi Politico’ya verdiği demeçte, Dünya Sağlık Örgütü’nün Maymun Çiçeği adını “MPOX” olarak değiştirmeyi planladığını söyledi.
DSÖ Maymun Çiçeği virüsünün adını değiştirme kararı aldı

Konu hakkında bilgi sahibi üç kişi Politico’ya verdiği demeçte, Dünya Sağlık Örgütü’nün Maymun Çiçeği adını “MPOX” olarak değiştirmeyi planladığını söyledi.
Bugün açıklanması beklenen karar, DSÖ’nün Maymun Çiçeği virüsünün yeni adı için önerileri değerlendirmek üzere yaz boyunca yaptığı anlaşmayı takip ediyor.

DSÖ geleneksel olarak, uluslararası acil sağlık durumlarının ilan edilmesi ve daha sonra tek tek ülkeler tarafından benimsenen hastalıklara isimler önerilmesi dahil olmak üzere halk sağlığı konularında küresel bir koordinatör olarak hareket ediyor.

Ancak Biden yönetimi, virüsün adının – özellikle beyaz olmayan insanlar arasında – damgalamayı derinleştirdiğinden endişe duyduğunu söyledi.

Halk sağlığı uzmanları da benzer şekilde, 1958’de keşfedildiğinde maymun çiçeği adını alan virüsün Afrika hakkındaki ırkçı klişeleri canlandırdığını ve küresel tepkiye zarar verdiğini savundular.

Bir grup bilim insanı , Haziran ayında yayınlanan ortak bir bildiride , “Mevcut küresel salgın bağlamında, bu virüsün Afrikalı olduğuna sürekli atıfta bulunulması ve isimlendirilmesi yalnızca yanlış değil, aynı zamanda ayrımcı ve damgalayıcıdır” diye yazmıştı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.