• BIST 10961.67
  • Altın 6350.31
  • Dolar 49.9823
  • Euro 55.9536
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

“Dijital Zorbalık Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla “Dijital Zorbalık, Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” düzenlendi.
“Dijital Zorbalık Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çocukların dijital dünyada daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak amacıyla “Dijital Zorbalık, Bağımlılık ve Koruma Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyumda, çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik iş birlikleri kapsamında atılacak adımlar ele alınırken, “Yanındayız, Güvendesin” web portalının tanıtımı da yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılışında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, dijital zorbalığın çağın en önemli sosyal sorunlarından biri olduğunu belirterek, çocukların dijital platformlarda karşılaştıkları olumsuzluklara karşı korunmasının önemine dikkat çekti.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük ise sempozyum kapsamında güvenli internet konusunda bir protokol imzalanacağını belirterek, internetin sunduğu fırsatların yanında bazı riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

Amaçlarının çocukları internetten uzaklaştırmak değil, onları dijital dünyada güvenli şekilde hareket edebilen bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade eden Bürüncük, güvenli internet paketinin kullanıcı tercihine bağlı ve gönüllülük esasına göre sunulacağını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da konuşmasında, siber zorbalığın hem çocuklar hem de aileler açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Dijital okuryazarlığın geliştirilmesi ve ailelerin bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden Arıklı, sempozyumun bu açıdan önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise dijital bağımlılık, siber zorbalık, çevrim içi istismar, mahremiyet ihlalleri ve dijital güvenlik gibi konuların sempozyumda ele alınacağını belirtti.

Çocukların dijital ortamda karşılaşabilecekleri risklerden korunmasına yönelik çalışmaları nedeniyle KKTC’yi tebrik eden Göktaş, “Yanındayız Güvendeyiz” internet sitesinin çocukların güvenli dijital ortamlarla buluşmasına katkı sağlayacak önemli bir rehber olacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ise çocukların dijital güvenliğini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, sempozyumun yalnızca farkındalık yaratmakla kalmadığını, aynı zamanda somut adımların atılmasına da zemin hazırladığını söyledi.

KKTC’de ilk kez dijital güvenlik konusunda kapsamlı bir web portalının hayata geçirildiğini kaydeden Hasipoğlu, toplumun tüm kesimlerinde dijital kültürün yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Ailelere de çağrıda bulunan Hasipoğlu, çocukların sosyal ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, çocukların spor yapmalarının, üretmelerinin ve keşfetmelerinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından “Yanındayız, Güvendesin” web portalının tanıtımı gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.