• BIST 10780.15
  • Altın 6293.43
  • Dolar 49.9399
  • Euro 55.7287
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Depremzedeler Aksaray'da başladıkları iş hayatıyla zorlu günlerden uzaklaşmaya çalışıyor

6 Şubat'taki depremlerin ardından Aksaray'a gelen depremzedeler, Türkiye İş Kurumu Aksaray İl Müdürlüğü aracılığıyla başladıkları iş yerlerinde yaralarını sarıyor.
Depremzedeler Aksaray'da başladıkları iş hayatıyla zorlu günlerden uzaklaşmaya çalışıyor

Depremlerde evi yıkılan ya da ağır hasarlı olan 17 bin 500 kişi, kentteki yurtlarda, gurbetçi ailelerin evlerinde, misafirhanelerde veya kiralık evlerde misafir ediliyor.

İŞKUR Aksaray İl Müdürlüğünce, 102 depremzede işe yerleştirildi.

Malatya'daki evleri ağır hasar gören ve tekstil atölyesinde işe başlayan 47 yaşındaki Fadime Tekin, depremle hayatlarındaki her şeyin değiştiğini anlattı.

Akşam aldıkları şeyleri sabah yiyemediklerini, içemediklerini, giyemediklerini anlatan Tekin, "Bu durumu yaşamayanlar bilemez, kelimelerle anlatılamaz. Depremle savrulduk, Aksaray'a geldik. Evimiz 8. kattaydı, aşağıya yalın ayak koşarak indik. Çok soğuk bir gündü, üzerimize kar yağdı. İki evimizden biri yıkıldı. Bizim oturduğumuz ev ise büyük hasar gördü. Binada yaşlılarımız vardı, nasıl çıktılar hala gözümün önünden gitmiyor. Düşündükçe kaldıramıyorum" diye konuştu.

Depremin etkisini iş hayatıyla atlatmaya çalışıyor

Tekin, depremde eşinin iş yerinin de yıkıldığını, kendilerine sadece üzerlerindeki mont ve ellerindeki battaniyenin kaldığını dile getirdi.

Bir hafta Malatya'da kalmayı denediklerini ancak başaramadıklarını vurgulayan Tekin, "Yapamadık. Önce Kayseri'ye ardından Aksaray'a geldik. Şimdi küçük bir ev kiraladık. Hayatımıza devam ediyoruz. İşe başlayalı 3 gün oldu. Hayatımda hiç çalışmadım. Bu depremi üzerimden kaldırabilmek için işe başladım. Yorulduğumdan mı yoksa bir işle meşgul olduğumdan mı bilmiyorum ama bugünlerde rahat uyuyabiliyorum" ifadelerini kullandı.

"Yavaş yavaş yeniden bir hayat kurmaya başladık"

Hatay'da depremi yaşayan ve bir otelde işe başlayan Mustafa Temizkan ise evin sallanmaya başlamasıyla, 4 çocuğu ve eşiyle dışarı çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Binanın savrulduğunu hissettiğini belirten Temizkan, şunları kaydetti:

"Bir türlü çıkamadık dışarıya. Fayanslar patladı, biri kafama çarptı. Sarsıntı hafifleyince kendimizi dışarı attık. Yıkılan binaları gördük. Bağrışmaları, feryatları duyduk. Sanki mahşer günü gibiydi. Hala o şoku üzerimizden atmış değiliz. Bir hafta oldu Aksaray'a geleli. Geldiğimizden bu yana bize çok büyük yardımlar yapılıyor. Allah hepsinden razı olsun. Ancak çalışmak istedim ve İŞKUR'a başvuruda bulundum. Onlar da bana sağ olsun burayı buldular. İşverenimizden de Allah razı olsun, bizlere kapısını açtı. Çocuklarımın rızkını kazanacağım inşallah. Yavaş yavaş burada yeniden bir hayat kurmaya başladık."

Malatya'da depremi yaşayan ve bir fabrikada işe başlayan İbrahim Ciğerci de evlerinin yerden sökülürcesine sallandığını, geldiği Aksaray'da hemen çalışmaya başladığını vurguladı.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasının sahibi Bayram Elmas da ülkenin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle çok üzgün olduklarını bildirdi.

Elmas, "Şirketimiz adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Gerek maddi gerek manevi tüm desteklerimizi yaptık. Olayın ardından üretilen ilk kabanları hemen bölgeye gönderdik. Bize iş başvurusunda bulunan arkadaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Devletimiz sağ olsun her türlü imkanı seferber etti. Biz işverenler elimizi taşın altına koyuyoruz" dedi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde30 Ekim 2026 Cuma 17:28
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.