• BIST 14734.5
  • Altın 6238.32
  • Dolar 46.4488
  • Euro 53.265
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

CSO'dan Atatürk'ü Anma Haftası'na özel konser

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Atatürk'ü Anma Haftası Özel Konseri, Türk müziği bestecilerinden Hasan Uçarsu'nun Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı için bestelediği Sinan Operası'ndan bölümlerle dinleyiciler ile buluştu.
CSO'dan Atatürk'ü Anma Haftası'na özel konser

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Atatürk'ü Anma Haftası Özel Konserinde, genç kuşak çağdaş Türk müziği bestecilerinden Hasan Uçarsu'nun Cumhurbaşkanlığı'nın isteği üzerine Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı için bestelediği Sinan Operasından bölümlerle dinleyici karşısına çıktı.

Prömiyeri Şef Gürel Aykal yönetiminde 29 Ekim 1921'de AKM Açılışında gerçekleşen eserin, Ankara'da 11 Kasım 2022 tarihindeki konser versiyonunun ilk seslendirilişinde de şef kürsüsünde yine Gürel Aykal yer aldı.

Konserin solistleri Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Gülbin Günay (soprano), Aylin Ateş (mezzo-soprano), Efe Kışlalı (tenor), Kevork Tavityan (bariton) ve Tuncay Kurtoğlu (bas) sanatseverlere güzel dakikalar yaşattı. 

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.