• BIST 14734.5
  • Altın 6270.02
  • Dolar 46.4551
  • Euro 53.264
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 27 °C

Büyük Rus bankası İsviçre ticaretini durdurdu

Gazprombank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Dun çeşitli seçeneklerin stratejik olarak incelemesinin ardından İsviçre'deki faaliyetlerini durdurduklarını söyledi.
Büyük Rus bankası İsviçre ticaretini durdurdu

Gazprombank (İsviçre), diğer büyük Rus bankalarının Batı yaptırımlarına maruz kalmasından sonra Rusya ve İsviçre arasındaki ticareti finanse etmek için kalan son kurumlardan biriydi.

Gazprombank, mevcut iş ilişkilerinin önümüzdeki aylarda sonlandırılacağını veya dış ortaklara yönlendirileceğini söyledi.

Açıklamada, "Karar, derinlemesine bir strateji analizinin sonucudur ve İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu [FINMA] ile yakın istişare içinde alınmaktadır" denildi.

Mart ayında, İsviçre Bankacılar Birliği Gazprombank ve Sberbank'ı İsviçre sisteminden çıkardı.

Temmuz ayında Zürih merkezli banka, stratejik bir inceleme başlattığını ve yan kuruluşunu satmayı planladığını duyurdu.

1966'dan beri İsviçre'de faaliyet gösteren banka, 2009'dan beri Gazprombank (İsviçre) adı altında hizmet veriyordu.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.