• BIST 10918.51
  • Altın 5769.294
  • Dolar 42.5082
  • Euro 49.5742
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Buckingham Sarayı ilk kez “Kraliçe” Camilla unvanını kullandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın eşi Camilla’nın unvanı, Buckingham Sarayı tarafından ilk kez “Kraliçe” olarak Kral’ın 6 Mayıs’ta yapılacak taç giyme töreni davetiyelerinde kullanıldı.
Buckingham Sarayı ilk kez “Kraliçe” Camilla unvanını kullandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın eşi Camilla’nın unvanı, Buckingham Sarayı tarafından ilk kez “Kraliçe” olarak Kral’ın 6 Mayıs’ta yapılacak taç giyme töreni davetiyelerinde kullanıldı.

İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatından bu yana “Queen Consort (Konsort Kraliçe)” olarak anılan Camilla’nın unvanı, Buckingham Sarayının hazırladığı resmi davetiyelerde ilk kez “Queen Camilla (Kraliçe Camilla)” olarak yer aldı.

Başkent Londra’daki Westminster Abbey Kilisesinde 2 bin davetlinin katılımıyla 6 Mayıs’ta yapılacak taç giyme töreninde Camilla da Kral’ın yanında yer alacak ve bu tarih itibarıyla resmen “Kraliçe” olarak anılacak.

Kraliçe Elizabeth, oğlu kral olduğunda eşi Camilla’nın “Kraliçe” olacağını duyurmuştu
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70’inci yıl dönümüne ilişkin 5 Şubat 2022’de paylaştığı mesajında, oğlu Charles kral olduğunda, eşi Camilla’nın “kraliçe” olacağını açıklamıştı.

Kraliçe Elizabeth, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla’nın “kraliçe” unvanı almasını içten dilediğini belirtmişti.

Kraliçe, Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles’a ve eşi Camilla’ya vereceklerini bildiğini dile getirmişti.

aa/brt

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.