• BIST 12433.5
  • Altın 6410.97
  • Dolar 44.3299
  • Euro 51.5143
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 14 °C
  • İskele 14 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 16 °C

Borrell: AB, Ukrayna'ya askeri yardım kararını ekim ayında alabilir

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'ya askeri yardım kararını ekim ayında alabileceklerini söyledi.
Borrell: AB, Ukrayna'ya askeri yardım kararını ekim ayında alabilir

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında New York'ta bulunan Borrell, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın "Ukrayna'dan ihraç eden tahılın büyük çoğunluğunun AB'ye gittiği iddialarına" yanıt veren Borrell, "Ukrayna'dan tahıl ihracatının çoğu ihtiyaç sahibi ülkelere gitti. Verilere bakın. İstatistiklere bakın. Ukrayna'dan ihracatının üçte ikisi Afrika, Orta Doğu ve Asya'ya gitti" dedi.

Borrell, AB'nin Ukrayna'ya askeri yardım kararına ilişkin de "Ekimde AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bu kararı alabileceğimizi umuyorum... Ekimde dış işleri bakanları toplantısında masaya bir teklif getirebiliriz ve bu oldukça hızlı bir prosedür olur" değerlendirmesinde bulundu.

Josep Borrell, askeri yardımının neleri kapsayacağına ilişkinse detay paylaşmadı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.