• BIST 13122.58
  • Altın 6694.06
  • Dolar 48.6851
  • Euro 55.8848
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 17 °C

Bayburt'ta Valide Hanım Camisi ibadete açıldı

Bayburt'ta, Mustafa ve Mehmail Mangan kardeşler tarafından 2,5 dönüm arazide yapımına 2020'de başlanan Valide Hanım Cami ve Kuran Kursu binası tamamlanarak hizmete açıldı.
Bayburt'ta Valide Hanım Camisi ibadete açıldı

Kaleardı Mahallesi'ndeki cami ve Kuran kursunun açılışında konuşan Vali Cüneyt Epcim, Anadolu İrfan geleneğinin, örf ve adetlerinin hala sürdürüldüğünü söyledi.

Epcim, "Bugün bu güzel günde özellikle bir vasiyetin yerine gelmesi hususunda özel önem atfedilen bir durumla bir aradayız. Burada Mangan ailesinin önemli bir eserinin açılışı yapmak üzere toplandık. Öncelikle Mustafa ve Mehmail beyefendileri tebrik ediyorum. Allah'tan, Mangan ailesine nice nice böyle hayırlı hizmetler yapmayı nasip etmesini de diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çocukların Kur'an eğitimi alması için cami yanında yaptırılan binanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Epcim, şunları kaydetti:

"4-6 yaş Kur'an-ı Kerim eğitimi alacak öğrencilerimizin gerçekten çok kaliteli bir ortama kavuşacak olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda genellikle cami altlarında verilen eğitimlerle 4-6 yaş eğitimleri Diyanet İşlerine bağlı müftülüğümüzce yapılmakta, bundan sonra çok daha kaliteli hizmet sunacağımızı sizlere beyan etmek istiyorum. Tabii ki 4-6 yaş Kur'an-ı Kerim eğitimleri olmak üzere bütün dini eğitimlerin, imam hatip liselerinin, irfan, eğitim veren noktaların gelişimi bizleri Anadolu'da çokça memnun etmekte, bu memnuniyetimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tekrardan bu caminin varisi, Cevriye hanımefendinin vasiyeti üzerine yapan Mustafa ve Mehmail beye tekrardan teşekkür ediyor, Bayburt halkının derin sevgi ve saygısını kendilerine iletiyorum."

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılışın gerçekleştirildiği törende, vatandaşlara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Açılışa, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, eski devlet bakanlarından Faruk Nafiz Özak, kurum amirleri, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler


Girne açıklarında yaşanan deniz felaketinin ardından
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu16 Eylül 2026 Çarşamba 15:13
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”16 Eylül 2026 Çarşamba 14:58
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Gemi kazası zanlıları aleyhine “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması getirildi31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Özel, Başçeri ve Dinçyürek Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • Deniz felaketinde kurtarılan 19 kişinin tedavisi sürüyor31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • “Facia bağımsız ve şeffaf şekilde araştırılmalı, siyasi ve idari makamlar sorumluluk üstlenip hesap vermeli”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:48
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.