• BIST 10953.3
  • Altın 5787.08
  • Dolar 42.5095
  • Euro 49.5707
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Batman'da 396 arıcıya 67 ton şeker dağıtıldı

Batman'da 396 arı yetiştiricisine arıların beslenmelerinde kullanmaları için 67 ton şeker desteği sunuldu.
Batman'da 396 arıcıya 67 ton şeker dağıtıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Batman Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında kurumun bahçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, son zamanlarda yaşanan gelişmelerin tarımın, besin kalitesinin korunmasının, gıda üretiminin arttırılmasının ve nitelikli gıda üretiminin temin edilmesinin ne kadar kıymetli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer ilgili bakanlıkların, kurumların, çiftçilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi, üretimin artırılması, kapasitenin geliştirilmesiyle ilgili çok büyük bir çaba içerisinde olduğunu ifade eden Güneş, "Biz de Valilik ve diğer ilgili birimlerimizle bu konuda hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın da arıcılıkta kış ve erken ilkbahar beslenmesinde şeker kullanımının zorunlu olduğuna dikkati çekerek, bundan dolayı şeker dağıtımını sonbahara yakın bir döneme denk getirdiklerini belirtti.

 "Herkes gönül rahatlığıyla balı yiyebiliyor"

Aydın, "Bal hasadından sonra kullanılan şeker hiçbir şekilde bala geçmiyor. Herkes gönül rahatlığıyla balı yiyebiliyor" ifadesini kullandı.

Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar ise şeker dağıtımının arıcılar için önemli olduğunu söyledi.

"Arıcılar balı hasat ettikten sonra mutlaka arıları şekerle beslemesi gerekir. Çünkü bir koloni arı günde 1,5 kilogram bal tüketmektedir. Bütün kış boyunca balla beslenemeyeceği için mecburen şeker beslemesi yapmak gerekmekte." diyen Doyar, desteklerinden dolayı Bakanlık ve Müdürlüğe teşekkür etti.

Doyar, Batman'da 460'a yakın kayıtlı arıcının olduğunu, bu destekleri önemsediklerini dile getirdi.

Programa Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve arıcılar katıldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.