• BIST 11311.31
  • Altın 5902.178
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1012
  • Lefkoşa 8 °C
  • Girne 11 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 6 °C
  • Lefke 8 °C

Bartın Irmağı'ndaki balık ölümlerine bakanlıktan inceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bartın Irmağı’nda telef olan balıklarla ilgili ilk incelemelerini yaptı.
Bartın Irmağı'ndaki balık ölümlerine bakanlıktan inceleme

Bakanlığın incelemesinin ardından açıklama yapıldı.

Açıklamada, denetimlerde su kirliliğine neden olabilecek illegal bir deşarj veya atık dökümünün tespit edilmediğini vurgulandı.

Açıklamada, “Balık ölümlerinin, ırmak debisinin içinde bulunduğumuz mevsim itibarıyla azalmasına bağlı olarak ırmakla bağlantısı kesilen su birikintilerinde yoğunlaştığı, bu alanlarda yerinde yapılan ölçümlerde sıcaklığın da etkisiyle çözünmüş oksijen miktarının çok düşük olduğu tespit edilmiştir. Diğer taraftan telef olan balıklardan analiz yapılmak üzere numuneler alınmıştır. Söz konusu alandan alınan su ve balık numunelerinin analiz süreçleri devam etmektedir” ifadelerine de yer verildi.

Bartın Irmağı'ndaki balık ölümlerine bakanlıktan inceleme

Bartın Irmağı'ndaki balık ölümlerine bakanlıktan inceleme

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.