• BIST 10923.58
  • Altın 5779.311
  • Dolar 42.5212
  • Euro 49.6223
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Balıkesir'den deprem bölgesine 500 yardım tırı gönderildi

Balıkesir'de, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye 500 yardım tırı gönderildi.
Balıkesir'den deprem bölgesine 500 yardım tırı gönderildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın koordinasyonunda kentin deprem bölgesi için seferber olduğunu söyledi.

Sağay, Balıkesir'in 20 ilçesindeki sivil toplum ve kamu kuruluşları ile hayırseverlerin omuz omuza çalıştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

Kuvayımilliye şehri Balıkesir'den deprem bölgesine 500 tır gıda ve yardım malzemesi, 300 de iş makinesi, operatörüyle bölgeye gönderdik. Çok iyi bir organizasyon gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığının talimatıyla Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Mersin, Gaziantep ve Adıyaman'a ulaşmaya çalıştık. Balıkesir'de 5 noktadan yardımları topladık. Buralarda bin 500 belediye çalışanımız, 3 bin gönüllümüzle getirilen malzemeyi ayrıştırma, paketleme ve sevkiyatın gerçekleştirmesini sağlandı. BAKOM olarak deprem bölgesiyle irtibat halindeyiz, bu sabah soba istendi. Nerede hangi depomuzda var, temin edip gönderiyoruz.

Sağay, deprem bölgesinden getirilen 65 kişinin akrabalarının yanlarına, 99 vatandaşın da otellere yerleştirildiği belirterek, 8 otobüsteki 300 depremzedenin de Balıkesir'e gelmek için yolda olduğu sözlerine ekledi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

K.K.T.C Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi

Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”Cenapoğlu: “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek”

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM PARTİ) Kurucu Üyesi ve Siyaset Bilimci Hakan Cenapoğlu, “TAM PARTİ, Lefke’den Dipkarpaz’a kadar sokakları inletecek.” dedi.

Partiden yapılan açıklamaya göre Cenapoğlu, Ada Tv’de Cüneyt Oruç’un sorularını

İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’İsrail gazetesi yazdı! ‘Gazze’deki Türk tuzağı, Tel Aviv için felaket’

İsrail gazetesi, varılan ateşkes sonrası Gazze’de enkazı kaldırma çalışması yapan buldozerlerde Türk bayraklarının yer almasına işaret ederek bunun Tel Aviv için ‘tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlık’ olduğunu yazdı.

1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.