• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

Bakan, polisi görevini yapmamakla suçladı

ADA Haber
Bakan, polisi görevini yapmamakla suçladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, dün Lefkoşa’da meydana gelen ölümlü iş kazasında çalışma müfettişlerinin “ihmal var” raporuna rağmen polisin bunu dikkate almadığını belirtti.

BRT’de yayınlanan “Haber Sizde” programına konuşan Çeler, “bu ülkede, bu koşullarda yaşamaktan utanıyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Lefkoşa’da dün yaşanan ölümlü iş kazasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bilindiği gibi Direktörü Ali Kofalı olan Kofalı İnşaat Şirketi'ne ait yapımı devam eden inşaatta 14 yıldır çalışma izni ilkalıpçı ustası olarak çalışan 42 yaşındaki Mehmet Ezer inşaatın 15 metre yüksekliğindeki 4'üncü katından düşerek yaralanmış, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ezer hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Aynı inşaatta daha önce de ölümlü iş kazası yaşandığını ifade eden Çeler, Çalışma Müfettişlerinin “burada ihmal vardır” raporlarına rağmen, polisin işlem yapmadığını ifade etti.

İş güvenliğine dair denetimleri artırmalarına rağmen ihmalkarlığın öne çıktığını kaydeden Zeki Çeler, nöbetçi mahkeme göreve çağrılarak tutuklama yapılmadığını belirtti.

Çeler, diğer kurumların işbirliğinden kaçınmasının büyük bir ihmalkarlık olduğunu ifade ederek, “bu ülkede, bu koşullarda yaşamaktan utanıyorum” dedi.

"Birileri, birilerini kayırıyor" diyen Zeki Çeler, Polis Genel Müdürlüğü'ne şikayetlerini yaptığını anlattı.

Çeler Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na kadar gerekli şikayeti yapacaklarını kaydetti. Çok sert açıklamalarda bulunan Çeler konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

POLİS, BAKANI YALANLADI

Öte yandan ADA Haber'e açıklamada bulunan polis yetkililer, Kofalı İnşaat Şirketi'ne ait yapımı devam eden inşaatta Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin olay yerinde inceleme yaptığını ve yeterli emniyet tedbiri olduğunu belirttiklerini kaydetti. 

Polis yetkili, hem Çalışma Dairesi'nin hem de polisin soruşturma yürüttüğünü, soruşturma sonucunda rapor sunulacağını belirterek, "soruşturma sonucunda ihmal var mı belli olacak" dedi.

AYNI İNŞAATTA İKİ AYDA İKİNCİ ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI

Bilindiği gibi Ali Kofalı'nın direktörü olduğu Kofalı İnşaat Şirketi'ne ait söz konusu inşaatta ikinci ölüm yaşandı. 28 Haziran'da aynı inşaatta ön izinle çalışan 18 yaşındaki Yavuz Bey inşaatın üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

O dönemde Çalışma Dairesi, Kofalı İnşaat Şirketi'ni denetlemiş ve eksikliklerinden dolayı faaliyetlerini durdurmuştu. 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.