• BIST 10945.82
  • Altın 5779.262
  • Dolar 42.5251
  • Euro 49.6326
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Bakan Nebati: Yatırım ve büyümeye devam

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bütçe uygulama sonuçlarına ilişkin, "Yılın başından bu yana sürdürdüğümüz sıkı bütçe disiplininden şaşmadan yatırıma ve büyümeye devam" dedi.
Bakan Nebati: Yatırım ve büyümeye devam

Bütçe uygulama sonuçlarını değerlendiren, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Mali disiplinden taviz vermeden yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Mali disiplinden taviz vermeden yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Mali disiplinin önemli bir göstergesi olan Merkezi Yönetim Bütçesi Ağustos ayında 3 milyar 586 milyon lira fazla verdi. Faiz dışı fazla ise 26 milyar 233 milyon liraya ulaştı.

Yılın ilk 8 ayına ilişkin tablo 33 milyar 127 milyon liralık bütçe fazlasına ve 207 milyar 121 milyon liralık faiz dışı fazlaya işaret ediyor.

Yatırımı ve üretimi teşvik eden ekonomi politikamız büyümeyi ve vergi gelirlerinde artışı beraberinde getiriyor. Harcamalarda ortaya koyduğumuz ihtiyatlı duruş da kamu maliyesinde birçok gelişmiş ülkeden daha iyi performans göstermemizi sağlıyor.

Yılın başından bu yana sürdürdüğümüz sıkı bütçe disiplininden şaşmadan yatırıma ve büyümeye devam.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.