• BIST 14347.46
  • Altın 5951.33
  • Dolar 46.4901
  • Euro 52.7113
  • Lefkoşa 37 °C
  • Girne 31 °C
  • Mağusa 37 °C
  • İskele 37 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • Lefke 38 °C

Bakan Kurum: Brezilya'dan gelecek asbest yüklü gemide riskli bir durum yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Brezilya'dan İzmir Aliağa'daki geri söküm tesisine gelecek olan gemide riskli bir durum olmadığını açıkladı. Kurum, çevreye zarar veren hiçbir girişime müsaade verilmeyeceğini söyledi.
Bakan Kurum: Brezilya'dan gelecek asbest yüklü gemide riskli bir durum yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Kurum, "Gemide yapılan ölçümler sonucunda riskli bir durum olmadığı ve tüm yükümlülüklerin yerine getirildiği belgeleriyle iletildi, ardından izin işlemleri tamamlandı" dedi.

Gemide, iddia edildiği gibi 900 ton değil, 9,6 ton asbest yükü bulunduğunu vurguladı.

"Çevreye zarar veren hiçbir girişime müsaade verilmeyecek"

Gemide, Türkiye'ye geldiğinde bir kez daha ölçüm yapılacağı ve tehlikeli bir durum söz konusu olursa geminin tereddüt edilmeksizin geri gönderileceğini söyledi.

Söküm işlemlerinin AB lisanslı firma tarafından özel teknik ve kurallara uyularak titizlikle yürütüleceğinin altı çizildi.

Bakan Kurum paylaşımında, "Milletimizin içi rahat olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın sağlığını tehlikeye sokacak, çevreye zarar verecek hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.