• BIST 13779.39
  • Altın 6648.04
  • Dolar 47.6901
  • Euro 55.18
  • Lefkoşa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 30 °C
  • İskele 30 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 28 °C

Avustralya'da ülke tarihinin en büyük uyuşturucu baskını

Avustralya polisi, ülke tarihinin en büyük baskınıyla, yaklaşık iki ton uyuşturucu madde ele geçirdi.
Avustralya'da ülke tarihinin en büyük uyuşturucu baskını

Polis, Sidney limanındaki nakliye konteynırlarının içinde bin 800 kilo metamfetamin buldu.

Rekor miktarda uyuşturucu mermerde gizlendi ve satış değerinin 1.1 milyar dolardan (18 milyar TL) fazla olduğu açıklandı.

Üç adam, uyuşturucuları Orta Doğu'dan ithal ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Yetkililer, adamların uluslararası bağlantıları olan daha geniş bir örgütün parçası olduğunu söylüyorlar.

Yeni Güney Galler Polisi, grubun "sofistike" olduğunu, ancak memurların, bu kadar büyük miktarda uyuşturucuyu tespit etmeden ithal etmeye çalışmaktaki "cüretlerine" inanamadıklarını söyledi.

Avustralya, yetkililerin "buz salgını" dediği şeyin pençesinde. Uyuşturucunun, özellikle bölgesel topluluklarda şiddet içeren suçları, bağımlılığı ve akıl sağlığı sorunlarını körüklediğini söylüyorlar.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.