• BIST 10961.67
  • Altın 6350.31
  • Dolar 49.9823
  • Euro 55.9536
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy çokluğuyla onaylayarak Genel Kurul gündemine sevk etti.
Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy çokluğuyla onaylayarak Genel Kurul gündemine sevk etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, komite bugün saat 10.00’da toplanarak, gündeminde bulunan Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) yasa tasarısı ile Kamu Görevlileri (Değişiklik) yasa tasarısını görüştü.

Komite ilk olarak Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş (Değişiklik) yasa tasarısını ele aldı. Tasarı oy çokluğuyla onaylanarak Genel Kurul gündemine sevk edildi.

Komite daha sonra Kamu Görevlileri (Değişiklik) yasa tasarısını ele aldı. Tasarıya ilişkin çalışmalara bir sonraki toplantıda devam edilecek.

Toplantıya davetli olarak Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, Atatürk Öğretmen Akademisi, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Kıbrıs Türk Amme Memurlası Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ve Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) yetkilileri ile temsilcileri katıldı. Toplantıda davetliler tasarılarla ilgili görüşlerini komiteye sundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atun başkanlığında gerçekleşen komite toplantısına, Komite Başkan Vekili Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, komite üyeleri UBP Milletvekili Ahmet Savaşan, CTP Milletvekili Devrim Barçın ve UBP Milletvekili Fırtına Karanfil katıldı. Toplantıya ayrıca, UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay ve Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers da katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde01 Kasım 2026 Pazar 17:38
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.