• BIST 10962.8
  • Altın 6370.13
  • Dolar 49.9456
  • Euro 55.9345
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Ataoğlu, Girne Antik Liman girişindeki tarihi Gümrük Binası’nda oluşturulan sergi alanı inceledi

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman girişinde bulunan tarihi Gümrük Binası’nda oluşturulan sergi alanını ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Ataoğlu, Girne Antik Liman girişindeki tarihi Gümrük Binası’nda oluşturulan sergi alanı inceledi

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman girişinde bulunan tarihi Gümrük Binası’nda oluşturulan sergi alanını ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ataoğlu, eski Gümrük Binası’nın alt bölümünde, Girne Antik Limanı’nın geçmişten günümüze geçirdiği dönüşümü anlatan küçük bir sergi salonunun hayata geçirileceğini duyurdu.

Sergide limanın restorasyon öncesi ve sonrası görüntüleri, tarihi belgeler, fotoğraflar ve limanın kültürel mirasını yansıtan materyallerin yer aldığını belirten Ataoğlu, amaçlarının ziyaretçilere limanın hikâyesini anlatmak olduğunu söyledi.

Ataoğlu, Girne Antik Limanı’nda gerçekleştirilen restorasyon ve yenileme çalışmalarının yalnızca fiziki düzenlemelerden ibaret olmadığını ifade ederek, bölgenin tarihi kimliğinin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının da en az altyapı yatırımları kadar önemli olduğunu vurguladı.

“Girne Antik Limanı, ülkemizin en önemli kültürel ve turistik değerlerinden biridir. Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler sadece limanın güzelliğini görmekle kalmayacak, aynı zamanda geçmişini de öğrenme fırsatı bulacak. Açacağımız sergi salonu ile limanın yıllar içerisindeki değişimini gözler önüne sereceğiz” diyen Ataoğlu, kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların süreceğini kaydetti.

Ataoğlu, sergi salonunun açılışa hazır olduğunu söyleyerek, önümüzdeki günlerde ziyaretçilerin hizmetine açılacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Başbakanlık, batık çevresinde yürütülen dip arama çalışmalarında iki naaşa ulaşıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, batığın yaklaşık 1.

Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmışGüzelyurt Sağlık Merkezi’nde sadece güvenlik varmış

Her avukat güvenilir değildir!Her avukat güvenilir değildir!

Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!Ölüme sürerken 259 insanın can güvenliği önceliğiniz değildi!

  • Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…28 Ekim 2026 Çarşamba 17:23
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, alabora olan gemiyle ilgili iddiaların araştırılacağını söyledi26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti28 Ekim 2026 Çarşamba 17:23
  • Gemi kazasında kayıp olan 18 vatandaş için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde28 Ekim 2026 Çarşamba 17:23
  • “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir”26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli26 Eylül 2026 Cumartesi 15:58
  • Akpınar, gemi kazasıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru sundu20 Eylül 2026 Pazar 15:28
  • “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:58
  • “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz”20 Eylül 2026 Pazar 15:13
  • “Gemi faciası ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artış kabul edilemez”31 Ağustos 2026 Pazartesi 13:53
  • 1/20
    SON DAKİKA HABERLER
    YAZAR
    SPOR
    FOTO GALERİ
    VİDEO GALERİ
    12345678
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.